Iz Olimpije vsi trije kandidati za nogometaša leta

Sindikat poklicnih nogometašev Slovenije je objavil seznam nominirancev za najboljše nogometaša sezone v slovenski ligi.

Objavljeno
13. maj 2016 15.16
hočevar nogomet
Š. Ro.
Š. Ro.

Ljubljana - Kateri nogometaš je v tej sezoni najbolj prepričal v slovenskem nogometnem prvenstvu? Sindikat poklicnih nogometašev Slovenije (Spins) je objavil seznam nominirancev, ki so dobili največ glasov svojih stanovskih kolegov. 

Za naslov najboljšega nogometaša se bodo potegovali zgolj člani ljubljanske Olimpije Rok Kronaveter, Andraž Šporar, ki se je sicer preselil k švicarskemu Baslu, in Miha Zajc.

Za mladega nogometaša do 23 let se za nagrado ob Šporarju in Zajcu poteguje še Gregor Bajde (Maribor), za najboljšo nogometašico pa Tjaša Tibaut in Manja Rogan (obe Teleing Pomurje Beltinci) ter Zala Gomboc (Rudar Škale).

Največ kandidatov za najboljše igralce na posameznih igralnih položajih prihaja iz Olimpije, vodilne ekipe prvenstva. Med vratarji so nominirani Nejc Vidmar (Olimpija), Gregor Sorčan (Gorica) in Matic Kotnik (Celje), branilci Petar Stojanović, Marko Šuler (oba Maribor), Matic Fink, Dejan Kelhar, Nemanja Mitrović (vsi Olimpija), Nejc Skubic, Dejan Trajkovski (oba Domžale) in Toni Datković (Luka Koper), zvezni igralci Rok Kronaveter, Miha Zajc, Darijan Matić (vsi Olimpija), Blaž Vrhovec (Celje), Dino Hotić (Krško), Agim Ibraimi (Maribor), napadalci Gregor Bajde, Marcos Tavares, Jean-Philippe Mendy (vsi Maribor), Blessing Eleke (Olimpija) ter nekdanja člana Olimpije Ezekiel Henty in Andraž Šporar.

Prireditev, enajsto po vrsti, bodo pripravili v torek zvečer v Ljubljani, prvič pa bodo razglasili tudi najboljšo slovensko nogometašico.

Predsednik Spinsa Dejan Stefanović je napovedal, da bodo naslednje leto izvedli tudi glasovanje za najboljšega trenerja ter mesečne izbore po osmih slovenskih regijah, ko bodo predstavljeni nogometaši meseca.