Namesto svetovnega prvenstva pomladitev in začetek nove zgodbe

Slovenska reprezentanca v dvoranskem nogometu za konec v Brnu vendarle do prve točke.
Fotografija: Kristjan Čujec (levo) je zabil enega od slovenskih golov za neodločen izid z Romunijo. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Kristjan Čujec (levo) je zabil enega od slovenskih golov za neodločen izid z Romunijo. FOTO: Uroš Hočevar

Ljubljana – Ambicije slovenske reprezentance v dvoranskem nogometu so bile visoke, izkupiček boren. Po dveh porazih s Češko (1:3) in Kazahstanom (3:4) je oslabljena zasedba končala kvalifikacijski turnir za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Litvi z neodločenim izidom 4:4 (1:2) proti Romuniji.

Slovenija je zasedla zadnje mesto v skupini. Svetlejši trenutek v poslovilni tekmi so bile zadnje tri minute, v kateri so Kristjan Čujec (38), Nejc Hozjan (40) in Teo Turk (40) spremenili poraz z 1:4 v neodločen izid in edino točko. Strelec je bil še Žiga Čeh. Na sicer najmočnejše adute, kaznovane Igorja Osredkarja, Alena Fetića, Roka Mordeja in Mateja Fiderška, selektor Andrej Dobovičnik ni mogel računati.

»Pričakovanja so vedno velika, zato prevzemam odgovornost za neuspeh. Na turnirju smo imeli dovolj strelov,« je po zadnjem dejanju povedal selektor in se dotaknil še svoje prihodnosti. »Kakšna bo, se bomo pogovarjali, ko se bodo vroče glave ohladile. Srečal se bom s predsednikom Nogometne zveze Slovenije Radenkom Mijatovićem in potem bomo naredili, kar bo prav.«
Andrej Dobovičnik ni želel z vročo glavo govoriti o (svoji) prihodnosti. FOTO: Blaž Samec
Andrej Dobovičnik ni želel z vročo glavo govoriti o (svoji) prihodnosti. FOTO: Blaž Samec


V Brnu se je bržkone končalo eno poglavje in začelo drugo. Pomladitev tega sicer najuspešnejšega rodu je neizbežna, reprezentančno upokojitev je že napovedal eden od najvidnejših mož, vratar Damir Puškar.

»Reprezentanca je kompaktna, ampak o spremembah v igralskem kadru ne bi želel govoriti z vročo glavo. Starejši igralci, s katerimi smo poldrugo desetletje pisali lepo in uspešno poglavje, so še dovolj kakovostni, da se lahko od njih učijo mlajši,« je postavil piko na i Dobovičnik, ki ga v domovini že čakajo nabrušeni kritiki.

Na SP se je po zmagi s 5:2 nad Češko uvrstil Kazahstan, gostitelji pa bodo igrali dodatne kvalifikacije.

Komentarji: