Napoli proti Juventusu uprizoril igro mačke z mišjo

Torinčani so v uvodni tekmi 18. kroga elitne italijanske lige v nogometu doživeli hud poraz na gostovanju v Neaplju.
Fotografija: Nigerijski napadalec Victor Osimhen je zabil dva gola Juventusu. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP
Odpri galerijo
Nigerijski napadalec Victor Osimhen je zabil dva gola Juventusu. FOTO: Alberto Pizzoli/AFP

Nogometaši Napolija so v uvodni tekmi 18. kroga elitne italijanske lige gostili igralce Juventusa in jih brez večjih težav odpravili kar s 5:1.Torinčani so sicer v Neapelj prispeli z lepo popotnico osmih zaporednih zmag brez prejetega zadetka. Toda Napoli je že v 14. minuti prekinil ta niz, za vodilno ekipo prvenstva je bil uspešen Nigerijec Victor Osimhen.

Prvi strelec lige je nato v 39. minuti še podal za zadetek Hviče Kvaračelije za 2:0. Juventus se je vrnil v igro v 42. minuti po golu Angela Di Marie, ki je znižal na 1:2. Toda gostitelji so v drugem polčasu po dveh podajah Kvaračelije prešli v vodstvo s 4:1; v 55. minuti je v polno zadel Amir Rrahmani, deset minut pozneje pa še dvanajstič v sezoni Osimhen. Eljif Elmas je z zadetkom v 72. minuti le še potrdil visoko zmago Napolija.

Jutri bo najprej Cremonese gostil Monzo, pri Lecceju bo igral Milan, ob 20.45 pa se bo milanski Inter Samirja Handanovića pomeril z Verono.

V nedeljo bo Sassuolo igral proti Laziu, Torino proti Spezii, Udinese Jake Bijola in Sandija Lovrića proti Bologni, Atalanta proti Salernitani, Roma pa proti Fiorentini.

Krog bosta v ponedeljek sklenila Empoli Petra Stojanovića in Lovra Štubljarja ter Sampdoria, katere član bo do konca sezone iz Parme posojeni mladi slovenski vratar Martin Turk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Komentarji: