Nejc Skubic z golom nazdravil vstopu med milijonarje

Josip Iličić proti Romi z asistenco za 3:3 postavil piko na i Atalantinega zasuka
Fotografija: Necj Skubic med navijači Konyaspora ni izjemno priljubljen le zaradi odličnih iger, marveč tudi zaradi pripadnosti do kluba. FOTO: Konyaspor
Odpri galerijo
Necj Skubic med navijači Konyaspora ni izjemno priljubljen le zaradi odličnih iger, marveč tudi zaradi pripadnosti do kluba. FOTO: Konyaspor

Lepšega konca tedna si Nejc Skubic ni mogel zamisliti. Naprej je s Konyasporom podaljšal pogodbo še za tri leta (do leta 2022) in si z bonusi vred prislužil vstop med slovenske nogometaše z letno plačo milijon evrov ali več, nato pa klubske veljake za izdatno pogodbo nagradil še z golom za zmago proti Antalyasporu z 2:0.

Pri Konyasporu je zavladala evforija, preboj v kvalifikacije za ligo prvakov niso več le sanje. Z osmo zmago se je klub zavihtel na četrto mesto in za drugim Galatasarayem zaostaja le za 4 točke. Drugouvrščeni iz turške lige igra kvalifikacije za LP, prvak se neposredno uvrsti v najmočnejše klubsko tekmovanje. Na vrhu pa še kar vztraja istanbulski Basaksehir z 38 točkami.


98 tekem, 11 golov


Skubičeva evolucija v Turčiji je vidna v vsem. V 132. tekmi, kolikor jih je igral tudi za Domžale, preden je 29-letni Ljubljančan januarja leta 2016 prestopil h Konyasprou, je zabil že 13. golov. V turški ligi je igral 98 tekem in dosegel 11 golov. Za Domžale je reprezentančni desni bočni branilec v vseh tekmovanjih dosegel le dva. Turška statistika je slabša le pri podajah, 19:23.

»Nejc je eden od naših najboljših igralcev in eden od najbolj dragocenih. Odločili smo se, da bomo z njim sodelovanje nadaljevali še tri leta. Na pripravah smo se že dogovorili za podaljšanje pogodbe, Nejc pa je želel, da bi pogodbo podpisali v Konyi. Njegova pripadnost nas je zelo navdušila. Smatramo, da je eden od nas,« predsednik kluba Osman Koçak ni skrival navdušenja nad Skubičevo zvestobo.

»Vesel sem, da lahko nadaljujem doma. Konyo vidim kot svoj drugi dom,« je med drugim v družbi srčne izbranke Juše Neže Mihelčič in sina Lana polaskal klubskim veljakom in navijačem.


Iličić izsilil enajstmetrovko in podal za gol


Kaj in koliko zmore Josip Iličić tudi takrat, ko ga ne uboga žoga, so občutili tudi pri Romi. Gostujoči »squadri« je v prvem polčasu šlo vse od noge in v mrežo. Zadišalo je že po hudem polomu Iličića in drugih po zaostanku z 0:3. Do odmora je moštvo iz Bergama znižalo na 1:3 in si povrnilo delček samozavesti, ki je v drugem polčasu prinesla srhljivko z režisersko paličico v »nogah« našega zvezdnika.

Kljub ne najboljši dnevni formi je bil Josip Ilićić eden od ključlnih mož moštva iz Bergama. FOTO: Reuters
Kljub ne najboljši dnevni formi je bil Josip Ilićić eden od ključlnih mož moštva iz Bergama. FOTO: Reuters


Pri 2:3 v 68. minuti je glavni sodnik Gianpaolo Calvarese Iličiću pokazal rumeni karton zaradi domnevnega pretvarjanja po trku v kazenskem prostoru. Srb Aleksandar Kolarev se mu je postavil po robu. Po posredovanju VAR je spremenil odločitev v enajstmetrovko. Kolarev je namreč spotaknil Iličića. Toda najboljši domači strelec Duvan Zapata je streljal prek vrat. Le nekaj sekund pozneje je Kolumbijec po Iličićevi podaji zabil svoj 15. ligaški gol.


Krajnc izziva Keka


Po reprezentančni upokojitvi rekorderja po številu nastopov Boštjana Cesarja je še naprej odprt natečaj za položaj levega štoperja v slovenski reprezentanci. Igralcev z levo igralno nogo na tem položaju ni veliko, pravzaprav ni nikogar več, zato selektor Matjaž Kek budno spremlja razvoj Luke Krajnca, ki pri Frosinoneju nabira minute in izkušnje. Včeraj je 24-letni Mariborčan pri zanesljivi in presenetljivo visoki zmagi v Bologni (4:0) igral vso tekmo, v postavitvi treh branilcev je bil na levi strani. V zadnjih petih tekmah je že četrtič igral vseh 90 minut.

Luka Krajnc (desno) je pri Frosinoneju iz tekme v tekmo bliže, da bo na položaju štoperja nasledil slovenskega rekorderja Boštjana Cesarja. FOTO: Jure Eržen/Delo
Luka Krajnc (desno) je pri Frosinoneju iz tekme v tekmo bliže, da bo na položaju štoperja nasledil slovenskega rekorderja Boštjana Cesarja. FOTO: Jure Eržen/Delo


Krajnc je na dobri poti, da bi zavzel Cesarjev položaj, in vse kaže, da je pri Frosinoneju naposled ujel srečo. Kot kaže, je prepričal predvsem trenerja Marca Baronija, ki je moštvo prevzel sredi decembra in pod njegovo taktirko je Luka stalni član najboljše enajsterice. Pred tem ni igral devet tekem. Baroni je Krajnca na klop posadil le proti Chievu in takrat je Frosinone izgubil z 0:1.

ni podpisa
ni podpisa

Komentarji: