Leipzig tudi brez Kevina Kampla spet v območju lige prvakov

V Nemčiji so odigrali še zadnjo tekmo 29. kola bundeslige.
Fotografija: Takole sta se veselila zmage Leipziga njegova aduta Dani Olmo in Timo Werner. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Takole sta se veselila zmage Leipziga njegova aduta Dani Olmo in Timo Werner. FOTO: Reuters

V Nemčiji so odigrali še zadnjo tekmo 29. kola nogometne bundeslige, v Kölnu je gostoval Leipzig. Poškodovanega Kevina Kampla ni bilo v ekipi gostov, tekma pa je bila izjemno pomembna prav za Leipzig, ki je lovil tri pomembne točke. V Nemčiji se namreč obeta silno napet boj za položaje, ki vodijo v Uefino ligo prvakov 2020/21. Potem ko je v petek zvečer Bayer Leverkusen zmagal v Freiburgu, so zdaj zelo izenačeni štirje klubi: Dortmund, Leverkusen, Leipzig in Mönchengladbach.

Kolumbijec Jhon Cordoba je zabil prvi gol na današnji tekmi in razveselil navijače Kölna. FOTO: AFP
Kolumbijec Jhon Cordoba je zabil prvi gol na današnji tekmi in razveselil navijače Kölna. FOTO: AFP


Tekma v Kölnu? Že po prvih 20 minutah tekme v Kölnu sta padla dva gola; gostitelje je popeljal v vodstvo Kolumbijec Jhon Cordoba, izid je na 1:1 izenačil Patrick Schick. Leipzig je nato hitro zabil še tri gole, navijači pred TV zasloni pa so videli šest golov po pičli uri igre. Leipzig je zmagal s končnim izidom 4:2 in se vrnil v območje lige prvakov.




Nedelja je prinesla tekmi v Mönchengladbachu in Paderbornu, navijači pa čakajo predvsem odgovor na vprašanje, kdo sploh še premore odgovor na odlične in učinkovite igre vodilnega Bayerna. Toda nato sta bili obe Borussii nadvse prepričljivi. Resda dortmundski ni kazalo spodbudno, saj po prvih 45 minutah ni bilo golov, nato pa jih je zabila kar za pol ducata in s 6:1 odpravila domači Paderborn, sicer zadnjeuvrščeno moštvo bundeslige. Druga Borussia, tista iz Mönchengladbacha, zapriseženega nogometnega mesta v Porenju, je doma gladko preskočila oviro Uniona iz Berlina in po zmagi s 4:1 s 3. mesta diha za ovratnik mesto višje uvrščeni tekmici iz Dortmunda.


Düsseldorf še zadnja trofeja na seznamu Lewandowskega


Na štirih sobotnih popoldanskih tekmah so se resda kar treh zmag veselila gostujoča moštva. Iz tradicionalnega zornega kota je bil derbi velikih klubov nemške nogometne scene Schalkeja in Werderja iz Bremna. Slednjemu grozi selitev v drugo ligo, toda v Gelsenkirchnu je ujel zelo pomembne točke in se približal obstanku v družbi najboljših.

Tekma med Schlalkejem (v modrih dresih) in Werderjem je prinesla razburljiv boj, zmagovalca pa je odločil gol Bremenčanov v 1. polčasu. FOTO: AFP
Tekma med Schlalkejem (v modrih dresih) in Werderjem je prinesla razburljiv boj, zmagovalca pa je odločil gol Bremenčanov v 1. polčasu. FOTO: AFP


Najbolj prepričljivo je svoje delo opravil Bayern, ki je na domačem igrišču premagal Fortuno Düsseldorf kar s 5:0 in se še za korak približal osvojitvi 26. naslova državnega prvaka, osmega v nizu. Bavarci so vse dvome razblinili že v prvem polčasu, ki ga je dobil s 3:0. Strelec tretjega in četrtega gola je bil Robert Lewandowski, ki je tako končal svojevrsten urok, saj je bila Fortuna edina ekipa v bundesligi, ki ji 31-letni poljski napadalec še ni zabil gola.

Preberite še:

Komentarji: