Hladna prha – Maribor že izpadel!

Bledo ljubljansko moštvo je v podaljšku le zmagalo proti Islandcem z 2:1, vijolični pa so se osramotili in po enajstmetrovkah izpadli s Severnimi Irci.
Fotografija: Rudi Požeg Vancaš je bil za konec z zgrešeno enajstmetrovko osmoljenec poraznega mariborskega večera. FOTO: Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Rudi Požeg Vancaš je bil za konec z zgrešeno enajstmetrovko osmoljenec poraznega mariborskega večera. FOTO: Tadej Regent/Delo

 Za slovenski nogomet se četrtek ni dobro začel. Po realnem sredinem porazu Celjanu z Moldejem (Nor) v drugem kolu kvalifikacij za ligo prvakov so bili na sceni trije naši klubi v kvalifikacijah evropske lige.

Nogometaši Mure pa so zaman pripotovali na štadion v Talin, estonska vlada namreč ni prižgala zelene luči za tekmo z domačim moštvom Nomme Kalju, potem ko sta imeli obe zasedbi v svojih vrstah zadnje dni primer okužbe s koronavirusom.

Olimpija je že takoj na evropski premieri razgrnila svojo zmedeno in nekonkurenčno podobo. Četudi je imela proti Vikingurju od 5. minute igralca več, je igrala slabo in neprepričljivo. Islandci so prek Ottarja Magnusa Karlssona zabili vodilni gol v 27. minuti, tudi v preostanku polčasa kot tudi nadaljevanju so bili zmaji dolgo razglašeni. Mučenje v prazni stožiški areni je trajalo dolgo, grozilo je bliskovito hitro slovo od Evrope, nakar pa je Matic Fink v 88. minut le izenačil – 1:1. Prav ta nogometaš pa je bil tudi boter učinkovite akcije v 106. minuti, ko je v poino za prvo ljubljansko vodstvo na tekmi, z 2:1, zadel Radivoj Bosić. In pri tem izidu je tudi ostalo, zmaji so se tako vendarle uvrstili v naslednje kolo kvalifikacij za evropsko ligo.

Ob 20.45 v Ljudskem vrtu je Maribor začel tekmo s Colerainom iz Severne Irske, najbližje želenemu vodilnemu golu je bil Rok Kronaveter, vendar je bil izid polčasa 0:0. Tudi v drugem kakšnega vidnega zasuka ni bilo, gostje so, podobno kot v Stožicah, zabili vodilni gol, Rudi Požeg Vancaš je izenačil, vijoličnega veselja pa nato ni bilo več.

Sledil je podaljšek in v tem vijoličnim zlepa ni šlo. Tudi z enajstmetrovke ne! Amir Dervišević je namreč v 104. minuti zadel prečko. Gostitelji so sicer imeli še nekaj priložnosti, poskušali z vseh strani, toda bojeviti Irci se niso dali. O zmagovalcu več kot poltretjo uro dolge drame so odločale enajstmetrovke. In tu so Štajerci potegnili krajši konec palice!

Zadeli so po vrsti Dervišević, Jan Mlakar, Marcos Tavares in Jasmin Mešanović, za konec pa je žogo poslal v vratnico Rudi Požeg Vancaš, ker pa so tekmeci zadeli vseh pet strelov, je Maribor doletela športna tragedija. Klub, ki je pogosto med vsemi slovenskimi edini dočakal evropsko nogometno jesen, se je prvi poslovil od mednarodne sezone ...

Preberite še:

Komentarji: