Neymar: To je sramota, j****e se!

Zvezdnik Paris Saint-Germaina je po izpadu iz lige prvakov povsem izgubil živce zaradi po njegovem neupravičeno dosojene enajstmetrovke Damirja Skomine.
Fotografija: Tudi Kylian Mbappe ni mogel verjeti, da je PSG znova zapravil izjemno priložnost. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tudi Kylian Mbappe ni mogel verjeti, da je PSG znova zapravil izjemno priložnost. FOTO: AFP

Manchester United je prvo tekmo osmine finala proti zvezdniški zasedbi PSG na domačem Old Traffordu izgubil z 0:2 in zdelo se je, da je dvoboj že odločen. A so se rdeči vragi na gostovanje v Pariz odpravili odločno, Romelu Lukaku je z zadetkom že v drugi minuti napovedal poseben večer gostov.
 
Za dokončni preobrat je že v sodnikovem dodatku z enajstmetrovke za 3:1 zadel Marcus Rashford. Žoga je v kazenskem prostoru zadela v roko branilca Kimpembeja, Damir Skomina pa je po ogledu posnetka dosodil enajstmetrovko. Rashford jo je zadel, Manchester United je napredoval, nogometaši PSG pa so bili znova zelo razočarani.
 
»To je velika sramota, VAR upravljajo štirje sodniki, ki očitno nič ne vedo o nogometu. Tukaj zagotovo ni bilo enajstmetrovke, kako pa naj bi bila, če ga je žoga zadela v hrbet! J****e se!« je Neymar besno zapisal na instagramu. Kasneje je sporno objavo brazilski zvezdnik izbrisal. 


 
Precej bolj miren je bil njegov trener Thomas Tuchel: »Mislim, da je šlo za zahtevno odločitev za sodnika, zagotovo pa obstajajo razlogi, zakaj je dosodil to enajstmetrovko. Vedno, ko gre za igranje z roko, na koncu odloči sodniška presoja, pa čeprav prvotni strel zagotovo ne bi zletel znotraj okvira gola. Sem velik podpornik sistema VAR in bom to tudi ostal. Ko je Dalot streljal, sem najprej mislil, da je tako grdo zgrešil in žogo poslal na tribune, ko pa je šel sodnik pogledat VAR, mi je bilo hitro jasno, da bo enajstmetrovka. Na koncu smo si krivi povsem sami, saj smo 60 minut hodili po robu, tekmo bi lahko rešili, a je nismo, in na koncu smo bili kaznovani.«

Junak Manchestra Rashford je bil precej bolj umirjen: »Vsak dan treniramo enajstmetrovke točno za takšne trenutke. Ni me preveč zdelala trema niti nisem bil živčen, ko sem jo izvajal, napeti so bili le trenutki čakanja pred tem, ko nismo vedeli, kakšna bo odločitev sodnika. Vesel sem, da smo napredovali, zdaj nas čakajo novi izzivi.« 

»Fantastično. Zaupanje v fante, to je bilo ključno in v kar sem verjel. Začetek tekme je bil izjemen, načrtovali smo hiter gol, ampak ne že v drugi minuti. Ta gol je tekmo odprl, želeli smo si veliko golov. Vedno se porajajo dvomi o enajstmetrovki. Rashford je star 21 in pritisk nanj ... Ni kazal, da bi bil živčen. Bil je brez strahu. On in Lukaku sta bila izjemna. To je liga prvakov, to je to, kar ji daje sijaj. Noč pred tekmo je bil glavni moštveni pogovor madridski dvoboj, verjetno tudi pri tekmecih. Bili so tudi dvomi o psihični pripravljenosti. Naši igralci so mladi in sveži, kar jim je dajalo moč, ko smo potrebovali gol,« je zbiral misli trener Manchester Uniteda Ole-Gunar Solskjær.
 

De Rossi: Zaslužili smo si napredovanje

 
Zelo dramatično je bilo tudi srečanje v Portu, kjer so domačini lovili zaostanek s prve tekme z 1:2 proti Romi. V rednem delu je Portugalcem uspelo izsiliti podaljšek, nato pa je tekmo odločila enajstmetrovka v podaljšku, ki je bila prav tako dosojena po ogledu videoposnetka. Kapetan Rome Daniele de Rossi je bil po izpadu zelo razočaran: »Grozno je, če izpadeš na tak način, a zdaj nam ne preostane nič drugega, kot da ta razplet sprejmemo. Seveda nismo bili popolni, lahko bi storili več že v rednem delu, a smo bili ekipa, ki se je borila drug za drugega. Lahko bi odločale enajstmetrovke, lahko bi napredovali po rednem delu, prepričan sem, da smo si napredovanje zaslužili. Danes so se razblinile naše sanje, a sezone še ni konec, v prihodnjih tekmah moramo zbrati dovolj točk, da si v državnem prvenstvu znova zagotovimo mesto med prvimi štirimi.« 

Komentarji: