Nogomet prekinjajo tudi v Tadžikistanu

Na svetu aktivne le še lige v Belorusiji, Turkmenistanu, Nikaragvi in Burundiju.
Fotografija: V Tadžikistanu bodo danes še dokončali četrto kolo, nato pa bodo do najmanj 10. maja prekinili nogometno prvenstvo. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Tadžikistanu bodo danes še dokončali četrto kolo, nato pa bodo do najmanj 10. maja prekinili nogometno prvenstvo. FOTO: Reuters

Ljubljana – V Tadžikistanu so kljub pandemiji novega koronavirusa pred tremi tedni začeli državno prvenstvo. A se je medtem tudi tam bolezen covid-19 tako razširila, da bodo tekmovanje po današnjem četrtem kolu prekinili.

»Strinjamo se z ukrepi vlade, ki je prepovedala športne prireditve. Zdravje mora biti na prvem mestu,« so sporočili iz tadžikistanske nogometne zveze, ki je prvenstvo – potekalo je brez gledalcev – začela 5. aprila. Tekmovanje bodo prekinili do najmanj 10. maja.

Po nepopolnem četrtem krogu je z desetimi točkami na vrhu lestvice Istiqlol Dushanbe, sledijo Fayzkand (8), Khatlon (7), Kuktosh (5) itn. Na svetu so sicer ta čas aktivne le še štiri lige, nogomet igrajo še v Belorusiji, Turkmenistanu, Nikaragvi in Burundiju.
 

Preberite še:

Komentarji: