Nogometaš sodniku pokazal rdeči karton (VIDEO)

Na tekmi 22. kroga turškega nogometnega prvenstva je Galatasaray z 2:1 premagal Trabzonspor. Tekmo je zaznamoval sodnik Deniz Bitnel.

Objavljeno
22. februar 2016 14.07
A. V., STA
A. V., STA

Istanbul − Obračuni med Galatasarayem iz Istanbula, trenutno tretjeuvrščeno ekipo turške Superlige, in Trabzronspora iz Trabzona, ki je deveti, spadajo med najbolj rivalske v turškem nogometu. Gostje so po prvem polčasu z golom Erkana Zengina z enajstih metrov povedli, v drugem pa se je njihova ladja začela potapljati. Že po desetih minutah drugega polčasa je bil zaradi drugega rumenega kartona izključen prvi nogometaš ekipe iz Trabzona, kar je v 63. minuti z izenačenjem izkoristil Nemec Lukas Podolski. Sedem minut pozneje je bil pri gostih izključen še Aykut Demir, v sami končnici tekme pa je Bitnel iz igre poslal še Belgijca Luisa Cavando. To je tako razjezilo njegovega soigralca Saliha Dursuna, da je sodniku iz rok vzel rdeči karton in ga pokazal kar njemu.

Zaradi svoje poteze je igrišče moral zapustiti še Dursun, v 89. minuti pa so domači nogometaši le prišli do zmage, saj je Selčuk Inan zatresel gostujočo mrežo z enajstih metrov in Galatasarayu priboril tri točke.

»Salih Dursun je pokazal rdeči karton turškemu nogometu. To ni simbol upora, to je simbol ponovnega rojstva,« je svojega nogometaša branil Dursun Ozbek, predsednik Trabzonspora, ki je že napovedal, da ne bo kaznoval Dursuna, še več, napovedal je, da bo klub začel tiskati majice s sliko, kako je Dursun sodniku Bitnelu pokazal rdeči karton.

Na začetku januarja je sodniku rdeči karton pokazal tudi zvezdnik Real Madrida James Rodriguez, ki je to na tekmi z Valencio storil v šali, potem ko je sodniku nekaj trenutkov prej padel iz žepa, a jo je Kolumbijec odnesel brez kazni, ne pa tudi legendarni Anglež Paul Gascoigne, ki je ob koncu decembra 1995 na stadionu Ibrox, ko je igral za Rangers, na tekmi s Hibernianom sodniku Dougieju Smithu pokazal rumeni karton. Tudi Smithu je karton padel iz žepa, popularni Gazza pa mu je z resnim izrazom na obrazu in iztegnjeno roko pokazal rumeni karton, toda glavni sodnik tekme šale ni razumel, Gascoigne pa jo je odnesel z rumenim kartonom.