Nogometna tržnica: De Bruyne za 80 milijonov v City, Llorente v Sevilli

Belgijski nogometni reprezentant Kevin de Bruyne bo za 80 milijonov evrov prestopil k Manchester Cityju.

Objavljeno
27. avgust 2015 12.29
A. G., Š. Ro., Delo.si
A. G., Š. Ro., Delo.si

Ljubljana - Nogometaš Wolfsburga Kevin de Bruyne bo po dolgih pogajanjih končno postal član Manchester Cityja, ki bo za Belgijca odštel okoli 74 milijonov evrov. Če bo City na koncu sezone osvojil naslov angleškega prvaka, pa bo številka narasla na 80 milijonov. V takšnem primeru bo to postal peti najdražji prestop v zgodovini nogometa. Belgijski reprezentant je sicer lani prestopil iz Chelseaja v Wolfsburg za slabih 25 milijonov evrov. V Nemčiji se je 24-letnik dobro znašel, postal igralec lige in postavil bundesligaški rekord z 21 asistencami v eni sezoni, kar mu je močno dvignilo tržno vrednost.

City ima globoke žepe

Odkar so klub prevzeli emiratski lastniki, City nikakor ne skopari z denarjem, sploh ne v tej sezoni, ko so že za Raheema Sterlinga odšteli 67 milijonov evrov. Za De Bruyna so morali še globlje seči v žep, da so prepričali nemške lastnike in presegli ponudbe Chelseaja, ki je bil drug zagret snubec. De Bruyne je terjal drugo največjo vsoto, ki jo je katerikoli otoški klub zapravil za prestop - več je za Angela di Mario pred lansko sezono dal le Cityjev mestni rival United, ki se je glede na Argentinčeve predstave neposrečeno olajšal za približno 82 milijonov evrov.

Llorente tudi uradno v Sevilli

Uraden je postal tudi prestop španskega napadalca Fernanda Llorenteja v Sevillo. Napadalec je s prejšnjim delodajalcem Juventusom prekinil pogodbo, v Andaluzijo pa odhaja brez odškodnine. Z dvakratnimi zmagovalci evropske lige je Llorente podpisal triletno pogodbo z odkupno klavzulo 20 milijonov evrov.

Llorente je že v Torino odšel kot prosti igralec iz Athletica Bilbaa. S »staro damo« je med drugim osvojil dva naslova italijanskega prvaka in se z njo uvrstil v finale lige prvakov. Sevilla je zdaj zapolnila vrzel po odhodu Carlosa Bacce k Milanu.