Nogometna tržnica: Miranda od Oblaka k Handanoviću

Občasni nemški reprezentant Lewis Holtby ostaja pri Hamburgu, a nič več kot posojen igralec Tottenhama.

Objavljeno
02. julij 2015 02.05
SOCCER-CHAMPIONS/
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Milano - Brazilski nogometni branilec Miranda, dosedanji soigralec Jana Oblaka pri Atleticu Madridu, si je poiskal novega delodajalca. Odslej bo nastopal v serie A pri Interju in bo soigralec še drugega slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića. »Posel je sklenjen, papirji za Mirando pa že na poti v ligaško pisarno,« so sporočili iz milanskega kolektiva. Višina zneska ostaja skrivnost, italijanski mediji pa špekulirajo o 15 milijonih evrov odškodnine.

Eder okrepil Swansea

London - Valižanski predstavnik v angleškem prvoligaškem tekmovanju Swansea je močnejši za portugalskega reprezentanta Ederja. Napadalec, ki je v majici z državnim grbom odigral 18 dvobojev, nazadnje pa branil barve Brage, je z osmouvrščenim moštvom premier league podpisal triletno pogodbo. »To je stopnica višje v moji karieri. V Swanseaju še lahko napredujem, kar po koristilo tudi portugalski reprezentanci,« je poudaril 27-letnik, ki je postal četrta okrepitev valižanskega kolektiva pred novo sezono - po Gancu Andreju Ayewu, Francozu Francku Tabanouju in švedskem vratarju Kristofferju Nordfeldtu.

Holtby z Otoka v Nemčijo

London - Občasni nemški reprezentant Lewis Holtby bo ostal pri bundesligašu Hamburgu, vendar pa ne bo več posojen igralec Tottenhama. Višina prestopa 24-letnega ofenzivnega zveznega igralca zaenkrat še ni znana. Holtby je v Tottenham predlani presedlal iz Schalkeja.