Nogometni svet: De Bruyne igralec leta v Nemčiji

Reprezentančni nogometni vratar Samir Handanović ima pri Interju novega soigralca, Črnogorca Stevana Jovetića.

Objavljeno
26. julij 2015 21.28
FBL-ENG-GER-ARSENAL-WOLFSBURG-FRIENDLY
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Wolfsburg - Belgijski reprezentant v vrstah Wolfsburga Kevin de Bruyne je po izboru revije Kicker pred začetkom nove bundesligaške sezone najboljši nogometaš na nemških zelenicah. S kar 367 glasovi je premočno zmagal, še najbližje sta mu prišla člana Bayerna, Nizozemec Arjen Robben (94) in čuvaj mreže elfa Manuel Neuer (67). »Da te v tuji državi izberejo za najboljšega nogometaša, že nekaj pomeni. Zame je to nagrada za uspešno celotno sezono,« je poudaril 24-letni napadalno usmerjeni zvezni igralec. Wolfsburg je ponudil tudi najboljšega trenerja - Dietra Heckinga.

Hodgson upa, da bo zadržal selektorski stolček

London - Selektor angleške izbrane vrste Roy Hodgson upa, da bo ostal na vročem stolčku tudi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji. Njegovi izbranci se bodo v skupini F pomerili s Slovenci, pa tudi z večnimi tekmeci Škoti. »Vesel sem, da smo padli v kakovostno skupino, in če bodo na zvezi želeli, naj še naprej vodim angleško vrsto, bom navdušen,« je po žrebu pojasnil 67-letni Hodgson, ki ga pogodba veže še do konca eura prihodnje leto v Franciji. Zanimivo je, da imata Anglija in Škotska že 140-letno zgodovino medsebojnih obračunov, a v mundialskih kvalifikacijah nista nikdar tekmovali med seboj. »Če bomo brez velikih solza prestali euro v Franciji, imamo lepe možnosti tudi za vozovnico za Rusijo. Morda se lahko približamo tudi sanjam predsednika Grega Dyka in storimo korak naprej v želji postati svetovni prvaki,« je še dodal Hodgson.

Jovetić odslej Handanovićev soigralec

Milano - Vratar slovenske izbrane vrste Samir Handanović je v Interju dobil novega soigralca, črnogorskega reprezentančnega napadalca Stevana Jovetića. Dosedanjega člana Manchester Cityja do pogodbe ločijo le še zdravniški pregledi. Po poročanju italijanskih medijev bo Inter Cityju za posodo plačal tri milijone evrov, ob koncu sezone pa ga lahko odkupi za 15 milijonov. Jovetić je kariero začel v Partizanu, v serie A pa si je minutažo nabiral že v majici Fiorentine, iz katere se je predlani preselil na Otok. V majici z državnim grbom je v 36 dvobojih vpisal štirinajst golov.