Nogometni svet: FIFA kaznovala četverico klubov

Poljski napadalec Robert Lewandowski je zvestobo Bayernu, ki se mu je pridružil predlani, podaljšal do leta 2021.

Objavljeno
30. marec 2016 01.10
J. P.
J. P.

Zürich - Mednarodna nogometna zveza (FIFA) je zaradi vpletanja tretje strani pri podpisovanju pogodb z igralci udarila po žepu Sevillo, Santos, Twente in St. Truiden. Najslabše jo je odnesel nizozemski predstavnik, ki bo moral seči po 165.000 švicarskih frankov, ker je vodstvo kluba menedžerjem omogočilo vplivanje na transferje in kršilo pravilo o verodostojnosti informacij. Brazilski Santos bo odštel 75.000 frankov zaradi nezadostnega sodelovanja s FIFA, St. Truiden bo ob 60.000, Sevilla pa ob 25.000 frankov. Krovna organizacija je sicer lanskega maja klubom prepovedala tako imenovano tretje lastništvo igralcev pri prestopih.

Lewandowski še pet let pri Bayernu

München - Poljski reprezentančni napadalec Robert Lewandowski je zvestobo nemškemu šampionu Bayernu, ki se mu je pridružil predlani, podaljšal še do leta 2021. Najboljši strelec bavarskega giganta v sezoni je tako razrešil vse dvome glede prihodnosti in zaprl usta tistim, ki so ga povezovali z Realom in angleškimi kolektivi, predvsem Manchester Cityjem. Po pisanju Sport Bilda bo pogodba 27-letnega ostrostrelca zdaj še nekoliko »težja«, o znesku pa ne duha ne sluha. Lewandowski je tako že peti nogometaš, ki se je z Bayernom pogodbeno vezal do leta 2021 - po Thomasu Müllerju, Jeromu Boatengu, Javiju Martinezu in Davidu Alabi.

Garde ni več trener Aston Ville

Birmingham - Francoski trener Remi Garde je sporazumno prekinil pogodbo s trenutno zadnjeuvrščenim angleškim prvoligašem Arson Villo, začasno pa ga bo nasledil 52-letni Škot Eric Black. Moštvo je sezono začelo pod taktirko Tima Sherwooda, ki pa se je oktobra poslovil po šestih zaporednih porazih. Zanimivo: tudi Garde, ki se bo v nedeljo rokoval z Abrahamom, je stolček zapustil po šestih porazih zapovrstjo, zadnjega je Villi prizadejal Swansea (0:1).