Nogometni svet: Rosellu grozi 11 let zapora

Nekdanji predsednik nogometnega kluba Barcelone Sandro Rosell je obtožen kraje in pranja denarja. 
Fotografija: Sandro Rosell, nekdanji predsednik Barcelone, je v velikih težavah.
Odpri galerijo
Sandro Rosell, nekdanji predsednik Barcelone, je v velikih težavah.

Špansko državno tožilstvo za nekdanjega predsednika nogometnega velikana Barcelone Sandra Rosella zahteva 11-letno zaporno kazen zaradi domnevnega pranja denarja in oblikovanja zločinske organizacije, preko katere naj bi Rosell "opral" več kot 35 milijonov dolarjev. Predsednik Barcelone med leti 2010 in 2014 od maja 2017 v priporu čaka na začetek sojenja.

Rosell naj bi skupaj z nekdanjim predsednikom brazilske nogometne zveze Ricardom Teixeiro v Južni Ameriki "opral" več kot 35 milijonov evrov. Med drugim naj bi "mimo zakonov" prodajal marketinške pravice Barcelone, prihodkov od tega pa ni prijavil v Španiji, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Rosell naj bi si s sodelavci prisvojil 15 milijonov evrov provizije od prodaje televizijskih pravic.
 

Gelson Martins nova okrepitev Atletica


Portugalski nogometni reprezentant Gelson Martins je novi član španskega velikana Atletico Madrida, za katerega brani slovenski reprezentant Jan Oblak. Triindvajsetletni Martins, ki se najbolje znajde na desnem krilu, je podpisal petletno pogodbo, v Madrid pa se je preselil kot prosti igralec

Martins je bil med tistimi nogometaši lizbonskega Sportinga, ki so po napadu lastnih navijačev prekinili pogodbo s klubom, pri katerem je sicer začel člansko nogometno pot. Za Sporting je sicer na 92 ligaških tekmah dosegel 18 golov, v vseh tekmovanjih je zbral 140 tekem. Za Portugalsko je zbral 19 nastopov, gola še ni dosegel.

Martins je peta okrepitev Atletica, pred njim je moštva Jana Oblaka pripeljalo Španca Adana ter Rodrija, Francoza Thomasa Lemarja in Argentinca Neuhena Pereza.
 

Richarlison k Evertonu za 45 milijonov


Angleški nogometni klub Everton je v svoje vrste pripeljal 21-letnega Brazilca Richarlisona, poročajo mediji na Otoku. Za napadalca je ekipi Watforda plačal 40 milijonov funtov (45 milijonov evrov) odškodnine.

Brazilec je tako spet varovanec portugalskega trenerja Marca Silve, ki je bil pred letom dni trener Watforda in ga je iz Brazilije pripeljal v Anglijo. Trenerja so nato januarja v Watfordu odpustili, maja pa je začel delati pri Evertonu. Richarlison je z Evertonom podpisal petletno pogodbo.
 

Muri ob povratku 1200 evrov kazni


Nogometaši Mure so ob vrnitvi na prvoligaško sceno v prvem krogu prve lige Telekom Slovenije igrali neodločeno 1:1 s Triglavom, danes pa so v klubu dobili še račun disciplinskega sodnika zaradi nešportnega vedenja igralcev in nogometašev. Ob vrnitvi med najboljše bodo v Murski Soboti v blagajno NZS odšteli 1200 evrov.

Kot je utemeljil disciplinski sodnik Roman Rogelj, je Mura 300 evrov kazni dobila zaradi nešportnega obnašanja igralcev, ki so prejeli pet rumenih kartonov, preostalih 900 pa zaradi navijačev, ki so žaljivo vzklikali sodnikom med tekmo, aktivirali pirotehnična sredstva, po tekmi pa so se tudi znesli nad sodniki ter jih žalili, udarjali po vetrobranskem steklu avtomobila in vozilo polivali s pivom.

Sodnik je kot olajševalno okoliščino upošteval pisno izjavo kluba, so v obrazložitvi kazni zapisali pri NZS.

Komentarji: