Nora zamisel, angleški klubi naj prvenstvo končajo na Kitajskem

Pred današnjim popoldanskim soočenjem klubskih mož dvajsetih članov najmočnejše angleške lige, premier league, o tem, kako rešiti izgubo skoraj milijarde evrov.
Fotografija: Evropskemu prvaku Liverpoolu lahko samo pandemija vzame naslov angleškega prvaka, na katerega čaka že 30 let, od 1990. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Evropskemu prvaku Liverpoolu lahko samo pandemija vzame naslov angleškega prvaka, na katerega čaka že 30 let, od 1990. FOTO: AFP

Je šlo za norost brez primere ali pogruntavščino vredno Nobelove nagrade? Eden od klubov iz premier league je rešitev za konec ligaške nogometne sezone na igrišču našel kar na Kitajskem.

Angleški prvoligaši bodo na današnjem popoldanskem videosrečanju odločali o tem, kako rešiti sezono. Trenutno so vsa tekmovanja prekinjena do 30. t. m., a po vsej verjetnosti bodo še podaljšali premor, saj je celoten Otok zajela epidemija koronavirusa, pri čemer sploh še ni dosegla vrhunca.

Zamisel o selitvi na Kitajsko, kjer je bil izvor epidemije koronavirusa in je že skoraj povsem ustavljena, je bila pri večini vendarle sprejeta z zgražanjem. Toda za marsikoga ni tako nesmiselna, ob upoštevanju, da klubi na vse mogoče načine iščejo rešitve, kako bi nadomestili približno 900 milijonov evrov izpada prihodkov od televizijskih pravic. In ob upoštevanju, da bo Kitajska najbrž najhitreje opravila z virusuom sars-cov-2.

»To je samo izguba energije. Vsi si želimo nadaljevanja prvenstva in vrnitve normalnega življenja. Žal samo Bog in pandemija odločata o tem. In trenutno ne kaže najbolje,« pa je dodal še eden neimenovani predstavnik kluba iz premier league.

Komentarji: