Nov udarec za Real: na bolniški tudi Varane

Zaradi poškodbe aduktorja desne noge bo, po poročanju španskih medijev, na prisilnem počitku štiri tedne.
Fotografija: Raphaël Varane si je poškodoval aduktor desne noge. FOTO: Gabriel Bouys/AFP
Odpri galerijo
Raphaël Varane si je poškodoval aduktor desne noge. FOTO: Gabriel Bouys/AFP

Madrid – Težavam pri nogometnem evropskem prvaku, madridskem Realu, zlepa ni videti konca. Potem ko se je zaradi niza slabih rezultatov stolček dokončno zamajal trenerju Julenu Lopeteguiju, ki ga je začasno nasledil Santiago Solari, pa je za nove preglavice v igralskem kadru poskrbel francoski obrambni igralec Raphaël Varane, ki bo moral na prisilni počitek zaradi aduktorja desne noge, ki jo je utrpel v prvem polčasu nedeljskega »el clasica« z Barcelono (1:5). »Galaktiki« so sporočili, da je na seznamu poškodovanih tudi Mariano Diaz, ki pod polno obremenitvijo ne bo mogel vaditi deset dni.


Štirje tedni počitka


Koliko časa bo odsoten Varane, še ni uradno jasno, španski mediji pa špekulirajo, da štiri tedne. Zagotovo ga ne bo na jutrišnji tekmi šestnajstine finala španskega kraljevega pokala, na gostovanju pri tretjeligašu Melilli, pa tudi v nekaj ligaških obračunih in dveh dvobojih lige prvakov z Viktorio iz Plzna. Verjetno bo moral izpustiti tudi novembrsko reprezentančno gostovanje v okviru lige narodov na Nizozemskem. Poškodovana sta sicer tudi Marcelo in Dani Carvajal.


Prvič pred sedmo silo


Vendar pa se Solari, nekdanji Realov igralec med letoma 2000 in 2005, doslej pa trener drugega klubskega moštva, zaradi vseh težav ne razburja pretirano. Danes se je prvič v novi vlogi predstavil španski sedmi sili na novinarski konferenci: »Nismo v lahkem položaju, a to je skupina bojevnikov, šampionov, ki so osvojili že domala vse, kar se je dalo. Skupaj bomo prebrodili težave in se vrnili na ustaljene tirnice. Seveda si želim na trenerskem stolčku ostati dlje časa, a odločali bodo drugi. Real je inštitucija, ponosen sem, da bom lahko v njej delal kot trener prvega moštva.«

Preberite še:

Komentarji: