Nova lepa predstava Leipziga in Kampla, spektakla v Dortmundu in Londonu

Barcelona razočarala doma, na tekmi med Chelseajem in Ajaxom osem golov.

Objavljeno
05. november 2019 23.14
Posodobljeno
05. november 2019 23.14
Leipzig je iz Rusije domov odnesel tri točke. Slovenski nogometaš Kevin Kampl (drugi z leve) je v igro vstopil v 46. minuti. FOTO: Reuters
S. U.
S. U.
Dogajanje pod žarometi lige prvakov je potrdilo, čemu je to tekmovanje tako priljubljeno. Vrhunske poteze so si sledile, zasuki prav tako. Borussia je v peklu svojega štadiona po zaostanku z Interjem (0:2) zmagala s 3:2, Chelsea pa je osvojil točko po zaostanku 1:4.

Nogometaši Leipziga nadaljujejo v zelo prepričljivem slogu. Potem ko so nazadnje v domačem prvenstvu zabili Mainzu kar osem golov (8:0!), nekaj dni prej pa za nemški pokal v Wolfsburgu šestkrat zadeli v polno (6:1), so brez težav opravili tudi torkovo nalogo v ligi prvakov in v Rusiji ugnali Zenit z 2:0 (Demme, Sabitzer). Kevin Kampl je vstopil v igro v 46. minuti in si od nemških poročevalcev prislužil oceno "prav dobro". Razočaranje pa so doživeli v Barceloni, kjer je domače moštvo brez golov remiziralo s Slavio iz Prage.

image
Kapetan Interja Samir Handanović je obranil tri strele v Dortmundu, trije pa so pristali v njegovi mreži. FOTO: AFP


Izidi: skupina E – Liverpool : Gent 2:1, Napoli : Salzburg 1:1; vrstni red: Liverpool 9, Napoli 8, Salzburg 4, Gent 1; skupina F – Barcelona : Slavia 0:0, Dortmund : Inter 3:2; Barcelona 8, Dortmund 7, Inter 4, Slavia 2; skupina G – Zenit : Leipzig 0:2, Lyon : Benfica 4:1; Leipzig, Lyon, Zernit, Benfica; skupina H – Chelsea : Ajax 4:4, Valencia : Lille 3:1; Ajax 9, Chelsea 7, Valencia 4, Lille 3.