Nova revija vijoličnih golov (VIDEO)

Mariborski nogometaši so bili v Ljudskem vrtu s 4:1 boljši od Triglava, ki je zadel prvi.
Fotografija: Marcos Tavares je zabil prvi in zadnji vijolični gol. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Odpri galerijo
Marcos Tavares je zabil prvi in zadnji vijolični gol. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo

Maribor – Po porazu z državno prvakinjo Olimpijo so se nogometaši Maribora, vodilni na prvoligaški razpredelnici, znova vrnili v zmagovalni ritem. Potem ko so prejšnjič s kar 5:0 odpravili Celje, so bili v današnjem obračunu 16. kola le malenkostno bolj prizanesljivi do Triglava, od katerega so bili prepričljivo boljši s 4:1 in še šestič v sezoni zadeli (vsaj) štirikrat v enem dvoboju. Pred začetkom si je klubsko priznanje prislužil Aleks Pihler zaradi mejnika – stotega nastopa v vijoličnem dresu. Postal je že 98. igralec v klubski zgodovini, član »kluba 100«.


Prvi zadel Mlakar, toda ne vijolični


Prvi je sredi polčasa zadel Mlakar, vendar ne domači Jan, temveč kranjski Tilen. Hladna prha pa ni dotolkla varovancev Darka Milaniča, ki so za odgovor potrebovali pičlih deset minut. Z natančnim zaključkom s 23 metrov v desni kot je izenačil kapetan Marcos Tavares. V drugem polčasu je Maribor premaknil v višjo prestavo in v razmaku dvanajstih minut, med 56. in 67. minuto, še trikrat zadel. Najprej je svoj jubilejni 60. zadetek v vijoličnem, sedmega v prvoligaški sezoni, prispeval Luka Zahović.


Že 192. gol Tavaresa


Nato je po udarcu z roba kazenskega prostora žogo s pomočjo vratnice v mrežo spravil Felipe Santos, končni izid pa je postavil Tavares. Brazilec s slovenskim potnim listom je izvedel enajstmetrovko (zakrivil jo je branilec Ermin Alić z igranjem z roko v kazenskem prostoru), a je Darjan Curanović njegov poskus ubranil. Toda Tavares se je odzval dovolj hitro, da je odbito žogo vendarle porinil v mrežo. To je bil že njegov 145. gol v SNL in 192. v dresu Maribora, ki je igral brez kaznovanega Dina Hotića.



Preberite še:

Komentarji: