Lionel Messi in Barcelona dobila novega trenerja

Vodstvo katalonskega kluba je odpustilo trenerja Ernesta Valverdeja.

Objavljeno
13. januar 2020 21.51
Posodobljeno
13. januar 2020 22.06
Quique Setien je novi trener Barcelone. FOTO: Reuters
Nedavni poraz nogometašev Barcelone proti madridskemu Atleticu je dovolj zamajal stolček trenerju Ernestu Valverdeju, da je ta izgubil službo pri katalonskem športno-političnem velikanu. Vodstvo kluba je po trditvah španskih medijev že izbralo novo ime, to je postal 61-letni Quique Setien, nazadnje trener Betisa.Danes se je na štadionu Camp Nou zbralo vodstvo kluba, na dolgotrajnem zasedanju kolegija predsednika pa so sprejeli odločitev, ki so jo nekateri navijači zahtevali že več mesecev, zadnje dni pa pričakovali tudi največji podporniki Valverdeja. Barcelona naj bi novega trenerja predstavila v torek.

image
Ernesto Valverde med svojo zadnjo tekmo Barcelone, ko je porazil Katalonce madridski Atletico. FOTO: AFP


Na vrhu Vilanova, na dnu prav Valverde


Valverde je bil v zadnjem času najmanj uspešen trener Barcelone tudi po odstotku zmag. Po tem merilu kotira povsem na vrhu pokojni Tito Vilanova, ki je zabeležil 35 zmag (92,1 odstotka tekem), a je moral predčasno končati mandat zavoljo hude bolezni. Sledijo Pep Guardiola s 116 zmagami (76,3 % tekem), Luis Enrique s 87 zmagami (76,3 %), Gerardo Martino (27 zmag, 71 %) in nato Ernesto Valverde (66, 69,5 %).

image
Takole je vratar Jan Oblak uspešno posredoval v akciji Luisa Suareza in doprinesel k porazu Barcelone in slovesu Valverdeja. FOTO: AFP


Med možnimi kandidati za naslednika Ernesta Valverdeja so španski mediji omenjali šest imen. V spletni anketi športnega dnevnika Sport (N = 70.000) je najvišje kotiral prav Setien (39 %), sledili so Mauricio Pochettino (21 %), Garcia Pimienta (14 %), Massimiliano Allegri (13 %), Thierry Henry (9 %) in Gabriel Milito (4 %).