O Kamplovi prihodnosti po koncu sezone

Nemški Slovenec ima veljavno pogodbo do konca naslednje sezone, pri nemškemu klubu Leipzig pa načrtujejo, da jo bodo podaljšali.

Objavljeno
03. junij 2020 08.31
Posodobljeno
03. junij 2020 08.31
Kevin Kampl je v uvodnih tekmah nadaljevanja sezone v bundesligi in do lažje poškodbe blestel v moštvu Leipziga, zaradi česar si je pri vodilnih klubskih možeh prislužil zeleno luč za podaljšanje pogodbe. FOTO: AFP
STA
STA
Ljubljana - Markus Krösche, športni direktor nemškega nogometnega kluba Leipzig, je v pogovoru za nemški časnik Sport Bild poudaril, da bodo kadrovska vprašanja reševali po koncu sezone. V načrtih kluba, ki trenutno zaseda tretje mesto na lestvici bundeslige, je tudi podaljšanje pogodbe z nekdanjim slovenskim reprezentantom Kevinom Kamplom.

V Solingenu v Nemčiji rojenemu nogometašu pogodba z rdečimi biki poteče po sezoni 2020/21, v klubu pa si želijo podaljšanja pogodbe. Podobno kot s francoskim obrambnim nogometašem Dayotom Upamecanom.

Krösche je dejal, da so s predstavniki obeh nogometašev stekli konstruktivni pogovori za nadaljevanje sodelovanja. »V njunih primerih bo pomembno predvsem, kje bomo končali sezono,« pa je poudaril športni direktor.

image
Najdražji Leipzigov nogometaš in eden od najbolj želenih med največjimi klubi Timo Werner (desno) se na igrišču in zunaj njega odlično razume s Kevinom Kamplom. FOTO: AFP


Minimalni cilj je po navedbah nemškega športnega časnika nastop v ligi prvakov. S tem pa bi lahko po Kröschejevih besedah zadržali tudi najboljšega strelca moštva Tima Wernerja, ki si ga želi Liverpool, ter odkupili dva posojena nogometaša, Španca Angelina (Manchester City) in Čeha Patrika Schicka (Roma).

Leipzig v nemškem prvenstvu zaseda tretje mesto, za drugo Borussio iz Dortmunda zaostaja dve točki, pred četrto Borussio iz Mönchengladbacha, ki drži zadnje mesto za nastop v skupinskem delu lige prvakov, pa ima dve točki prednosti.