O vrnitvi »calcia« v četrtek

Končno odločitev o vrnitvi italijanskega nogometnega prvenstva bodo sprejeli v četrtek.

Objavljeno
25. maj 2020 09.39
Posodobljeno
25. maj 2020 09.40
V Italiji so nogometna obzorja znova svetlejša. Vrnitev v tekmovalni ritem načrtujejo mecd 13. in 20. junijem. FOTO: Reuters
STA
STA
Ljubljana - Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je potrdil, da bi se lahko italijanska nogometna liga začela 13. ali 20. junija in dodal, da obstaja možnost, da bi se tekme na televiziji prikazovale brezplačno.

»Razmišljamo o dveh mogočih datumih, to sta 13. in 20. junij. Dobili smo protokol za nadaljevanje sezone, ki je podoben tistemu za treninge. Končno odločitev bomo sprejeli v četrtek,« je za RAI TG 3 dejal Spadafora.

image
Italijanski minister za šport Vincenzo Spadafora je politik, v katerega so uprte oči nogometnih navijačev. FOTO: Reuters


Italijanska nogometna zveza (FIGC) je že predala medicinski protokol za tekme, končno besedo bo imela vlada. Ta je do 14. junija prepovedala vsa tekmovanja, a bi lahko še pred tem rokom svojo odločitev preklicala, poročajo italijanski mediji.

Obstaja bojazen, da bi se lahko navijači zbirali v lokalih, ki prenašajo tekme, in prijateljih z ustreznimi TV programi, zato je Spadafora omenil možnost, da bi se tekme predvajale na brezplačnih kanalih.