Ob debiju vratar preprečil prvi Zajčev gol

Tudi s pomočjo obramb Jana Oblaka je Atletico znova pred Realom.
Fotografija: Josip Iličić je bil najboljši igralec pri Atalanti v derbiju proti Milanu. FOTO: Atalanta Bergamsca Calcio.
Odpri galerijo
Josip Iličić je bil najboljši igralec pri Atalanti v derbiju proti Milanu. FOTO: Atalanta Bergamsca Calcio.

Miha Zajc je dočakal turško nogometno vročico in bil ob prvi uri v majici enega od največjih klubov Fenerbahčeja za las ob gol. Veselje 24-letnega Šempetrčana v slovenskem derbiju in v prvi tekmi, odkar je za 6,9 milijona evrov prestopil iz Empolija, je z bravurozno obrambo preprečil vratar Konyaspora Serkan Kirintili. Zajc je igral 62 minut, reprezentančni kolega Nejc Skubic vso tekmo.

Miha Zajc (v sredini) je bil ob svojem prvem nastopu za enega od največjih turških klubov za las ob prvi gol. FOTO: Fenerbahçe
Miha Zajc (v sredini) je bil ob svojem prvem nastopu za enega od največjih turških klubov za las ob prvi gol. FOTO: Fenerbahçe


»Navijači so bili izjemni, srečen sem, da igram tukaj. Žal nismo dosegli, kar smo želeli,« je po neodločenem razpletu (1:1) popihal na dušo navijačem slovenski reprezentant, ki bo imel v moštvu ostro konkurenco. V petkovi tekmi je iz prve enajsterice izrinil enega od najboljših afriških zveznih igralcev Andrea Ayewa. Sin nekdaj najboljšega afriškega nogometaša Abedija Peleja je zamenjal Zajca v 63. minuti.


Tudi Ilićić v Piatkovi senci


Še zdaleč ni vse izgubljeno, a liga prvakov se je Atalanti in Josipu Iličiću po porazu v derbiju z Milanom krepko oddaljila. Ilić je še enkrat več potrdil, da je igralec s potezo več, potem ko je za vodstvo moštva iz Bergama s prefinjeno potezo na zadnjico položil branilca in asisitral strelcu Remu Freulerju za 1:0. Toda potem je stvari v svoje roke prevzel najbolj vroč nogometaš na Apeninih Krzysztof Piatek. Poljak je tako rekoč ob prvem resnem poskusu atraktivno izenačil v zadnjih sekundah prvega polčasa, v drugem pa potrdil Milanovo zmago z drugim golom na tekmi. Že šestim v petih tekmah, odkar je januarja prestopil iz Genoe.

»Tesno sem bil pokrit, toda vedel sem, da bo slej ko prej prišla žoga v kazenski prostor. Zato sem moral samo narediti korak, da bi bil prvi pri žogi,« je Piatek opisal prvi gol, nato pa odkril, od kod tolikšna strelska lakota. »Sem napadalec, zabijal bi rad na vsaki tekmi,« je bil jedrnat 23-letni ljubljenec navijačev, ki s tribun pojejo njemu v čast. »Piatek! Pum, pum, pum, pum!«

O Poljaku rdeče-črni privrženci in tudi strokovnjaki govorijo samo v presežnikih, označili so ga za naslednika nekdanjega bombarderja Milana Andreja Ševčenka ... Za Cristianom Ronaldom na lestvici strelcev Piatek zaostaja dva gola, 17:19. Milan je na 4. mestu ušel Atalanti za štiri točke, 42:38.


VAR ukradel zmago Spalu


Nenavadno tekmo, ki bi jo najraje pozabil, ima za seboj Jasmin Kurtić, ki se je skupaj z navijači Spala in moštvom soočil tudi z negativno stranjo VAR. Ta je neposredno odločil tekmo proti Fiorentini. Pri izidu 1:1 je Spal zabil regularen gol za 2:1. Toda glavni sodnik je zahteval VAR zaradi akcije, ki jo je pred golom domačih izpeljala Fiorentina. Glavni sodnik je ocenil, da so gostitelji v kazenskem prostoru zrušili Enrica Chieso, zaradi česar je Spalov gol razveljavil, gostom pa omogočil, da so prišli do vodstva z bele točke. Fiorentina je nato zabila še dva gola za visoko zmago s 4:1.


Real znova padel


Padel je Atletico v mestnem derbiju, nato Ajax v ligi prvakov, Real je bil v naletu. Toda ... Včerajšnji zgodnji popoldanski termin ni bil po meri Madridčanov, čeprav je Brazilec Casimero tekmo proti Gironi odprl z golom. Za goste zaostanek ni bil prav nič presenetljiv, na štadion Santiago Bernabeu so prišli z nizom trinajstih tekem brez zmage in nizom šestih porazov. A Girona je izpeljala senzacionalen zasuk, zabila dva gola in zmagala. Sergio Ramos je bil v zadnji minuti še izključen. "To je sramota. A prvenstvo še ni izgubljeno," je bil jezen Realov trener Santiago Solari.

Jan Oblak je v svoji 140. tekmi v španski prvi ligi 80. ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Atletico Madrid
Jan Oblak je v svoji 140. tekmi v španski prvi ligi 80. ohranil mrežo nedotaknjeno. FOTO: Atletico Madrid


Na lestvici je Real zdrsnil na 3. mesto za mestnim tekmecem Atleticom, ki je zahvaljujoč bravuroznimi posredovanji Jana Oblaka ubranil minimalno zmago. Tudi Barcelona je zmogla le 1:0, povrhu je strelec edinega gola Lionel Messi zastreljal še enajstmetrovko.

ni podpisa
ni podpisa

Komentarji: