Obetavni Slovenci brez eura

Slovenski nogometaši do 19 let so izgubili odločilni kvalifikacijski dvoboj z gostitelji turnirja Portugalci (1:3).

Objavljeno
30. marec 2016 00.25
J. P.
J. P.

Rio Ave - Mladi slovenski nogometaši do 19 let so ostali brez preboja na evropsko prvenstvo. V kvalifikacijski skupini 6 so namreč potegnili kratko v zadnjem obračunu s Portugalci, ki je odločal o tem, kdo si bo kot prvouvrščeni edini zagotovil nastop med elito stare celine. Gostitelji turnirja so bili boljši s 3:1 in so osvojili sedem točk, izbranci selektorja Igorja Benedejčiča so končali z eno manj.

Slovencem bi zadostoval že remi, portugalskim vrstnikom, ki so se pred tem brez zmagovalca razšli z Rusi, pa je štela izključno zmaga. Tekme so se lotili z vso resnostjo in že v 18. minuti vodili z 2:0. V razmaku ene same minute je moral 17-letni Rok Vodišek dvakrat po žogo v mrežo, potem ko sta ga drug za drugim matirala kapetan Ruben Dias in Bruno Costa.

Portugalci so tako na odmor odnesli dva zadetka naskoka, v 72. minuti pa je bil zmagovalec odločen, saj se je med strelce vpisal še zvezni igralec Pedro Delgado. Častni gol za poraženo zasedbo je sedem minut pozneje vpisal rezervist David Tijanič. Naši obetavni nogometaši so torej turnir končali z zmagama nad Rusijo (1:0) in Švedsko (3:1) ter porazom s Portugalsko (1:3).