Oblak na Brdu: Kapetanski trak ni pogoj, niti ne sanjam o tem

Na Brdu pri Kranju se je zbrala slovenska nogometna reprezentanca, pred medije sta stopila selektor Matjaž Kek in povratnik Jan Oblak. 
Fotografija: Jan Oblak bo zelo pomemben člen v slovenski reprezentanci. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak bo zelo pomemben člen v slovenski reprezentanci. FOTO: AFP

Največ pozornosti je bil na Brdu razumljivo deležen Jan Oblak, prvi zvezdnik, ki se vrača v reprezentanco pod vodstvom selektorja Matjaža Keka. Oblak pod vodstvom Tomaža Kavčiča ni igral, domnevno zaradi spora okrog kapetanskega traku, a je slovenski vratar še enkrat zatrdil, da je bila razlog predvsem poškodba rame.

»Jeseni me v reprezentanci ni bilo, ker sem imel poškodovano ramo, treniral sem in igral nekako v klubu, a sem tekme odigral s pomočjo injekcij, nisem bil stoodstoten. To je bil glavni razlog, takrat ne bi igral, če bi bil selektor Tomaž Kavčič ali Matjaž Kek. Bile so še nekatere druge stvari, a o tem v medijih ne bom govoril,« je Oblak pustil vrata priprta za ugibanja o tem, da ni šlo (le) za poškodbo rame.

Glede kapetanskega traku je Oblak povedal: »S selektorjem sva se pogovarjala, a o kapetanskem traku nič posebnega. To ni moj pogoj, niti ne sanjam o tem. Selektor se bo odločil, kakor se bo odločil, in bomo spoštovali. Kdorkoli bo kapetan, ali Bojan Jokić ali Miha Mevlja ali kdo drug, bomo to spoštovali.«

Selektor Kek tudi ni konkretno odgovoril, kdaj bo znan kapetan. »Nekdo mora nositi trak. Je pa to stvar slačilnice in ob vseh drugih zadevah to zdaj ni toliko pomembno. Je pa tako, da ga lahko nosi nekdo, ki to spoštuje in ki to lahko tudi pokaže na in ob igrišču.«
 

Še veliko je stvari, ki jih v karieri ni dosegel

 
Glede tega, da bi mu kdo od soigralcev zameril odsotnost v prejšnjem ciklu, Oblak pravi, da ne pričakuje in da niti ni nobenih zamer z igralci, tudi glede sprejema navijačev se ne obremenjuje. »Upam, da bodo dobro sprejeli reprezentanco, kar se tiče mene, pa je njihova odločitev.«
 
Vsekakor pa si želi priti na EP. »V karieri je veliko stvari, ki jih še nisem dosegel, in evropsko prvenstvo so ene mojih sanj. Podobno kot tudi osvojitev lige prvakov, ampak če cilje izpolniš v državnem dresu, je pomen tega dvakratni. Tu si rojen, tu si začel, rad bi prinesel dobro voljo vsem,« pravi Oblak.

Slovensko reprezentanco že v četrtek čaka začetek kvalifikacij za Euro 2020, najprej se odpravljajo na zahtevno gostovanje v Izrael. Stanje v reprezentanci sicer ni idealno, Nejc Skubic manjka zaradi osebnih razlogov, zamenjal ga je Andraž Struna, poškodovanega vratarja Matica Kotnika je zamenjal Grega Sorčan, Josip Ilićić pa zaradi lažje poškodbe trenira po posebnem programu, a naj bi bil nared za tekmo z Izraelom. 

 

Komentarji: