Šok za Juve: iz Madrida z 0:2; City se je rešil v Nemčiji

Za Atletico sta v petih minutah zadela branilca Gimenez in Godin. Oblak brez napak. Sane in Sterling uprizorila zasuk pri Schalkeju.
Fotografija: Jan Oblak je nalogo opravil brez napak. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jan Oblak je nalogo opravil brez napak. FOTO: AFP

Jan Oblak je še enkrat več ohranil mrežo nedotaknjeno in njegov Atletico Madrid je naredil velik korak k četrtfinalu lige prvakov, potem ko je z 2:0 premagal Juventus.

Po taktičnem prvem polčasu je Torinčane v drugem dolgo časa reševal vratar Wojciech Szczesny, ki je po lobu Antoina Griezmanna žogo odbil v prečko. Še pred tem se je iz oči v oči s Poljakom znašel Diego Costa, vendar je nespretno streljal. V 70. minuti je rezervist Alvaro Morata (zamenjal je Costo) zadel z glavo, toda sodnik Felix Zwayer je po ogledu posnetka gol razveljavi. Španec Morata, bivši član Juventusa, naj bi robustnega branilca Giorgia Chiellinija pred tem porinil s hrbta ...
 


Jose Gimenez je premagal urok Juventusove mreže. FOTO: Reuters
Jose Gimenez je premagal urok Juventusove mreže. FOTO: Reuters


Osem minut kasneje pa vendarle navdušenje na štadionu Wanda Metropolitano: po kotu se je v gneči najbolje znašel Jose Gimenez in iz bližine zadel za 1:0. Le pet minut zatem je v polno zadel še drugi osrednji branilec Diego Godin. Oblak je imel bolj malo dela, izkazal se je v 9. minuti, ko je odbil nevaren prosti strel Cristiana Ronalda, in še bolj v 90., ko je izjemno posredoval po voleju Federica Bernardeschija znotraj kazenskega prostora.

Diego Costa in Thomas ne bosta smela igrati na povratni tekmi, ker sta prejela parna rumena kartona, pri Juventusu je enaka usoda doletela Alexa Sandra.

Raheem Sterling je pristreljal zmago Manchester Cityju. FOTO: AFP
Raheem Sterling je pristreljal zmago Manchester Cityju. FOTO: AFP


V Gelsenkirchnu je Sergio Agüero hitro zadel za Manchester City, toda že v prvem polčasu je sledil zasuk z dvema 11-metrovkama Schalkeja. Obe je izkoristil Alžirec Nabil Bentaleb.

City, prvi favorit na stavnicah, je v 68. minuti ostal z desetimi igralci, saj je bil Otamendi izključen. Vseeno pa je prišel do zmage, Leroy Sane, ki se je uveljavil prav pri Schalkeju, je v 85. minuti (na igrišče je prišel le dve minuti prej) sijajno zadel s prostega strela, v 90. minuti pa je še za en preobrat poskrbel Raheem Sterling, ki mu je podal kar vratar Ederson.

Povratni tekmi v Torinu in Manchestru bosta 12. marca.

Komentarji: