Oblak v idealni enajsterici

Slovenski reprezentančni vratar je našel mesto v idealni postavi nogometašev do 23 let po izboru revije France Football.

Objavljeno
02. maj 2016 10.40
SOCCER-CHAMPIONS-ATM-BAY/
J. P.
J. P.

Pariz - Slovenski reprezentančni nogometni vratar Jan Oblak je eden najzaslužnejših, da madridski Atletico ostaja celo v igri za finale lige prvakov, njegove zavidljive predstave pa mu prinašajo številna individualna priznanja. Škofjeločan je tako nazadnje prepričal tudi francosko nogometno revijo France Football, da ga je uvrstila v idealno postavo igralcev do 23 let v iztekajoči se sezoni.

Med najobetavnejšimi obrazi v klubih s stare celine mu družbo delajo branilci Hector Bellerin (Arsenal), Marquinhos (PSG), Raphaël Varane (Real Madrid) in David Alaba (Bayern), zvezni igralci Philippe Coutinho (Liverpool), Paul Pogba (Juventus) in Marco Verratti (PSG) ter napadalci Paulo Dybala (Juventus), Harry Kane (Tottenham) in Anthony Martial (Manchester United).

France Football je izbor nekdanjega nogometaša Olimpije utemeljil z besedami, da je imel 23-letnik po predlanskem prestopu iz Benfice v Atletico solidno prvo sezono, v drugi pa mu je trener Diego Simeone zaupal mesto v začetni enajsterice, njegove obrambe pa so močno pripomogle, da je madridski kolektiv trenutno drugi v državnem prvenstvu in polfinalist lige prvakov.