Oblak zaradi poškodbe zavrnil reprezentanco, a začel za Atletico

Jan Oblak je kot razlog, da ga ne bo na naslednji reprezentančni akciji, navedel poškodbo rame, a je vseeno začel današnjo tekmo s Celto Vigo. 
Fotografija: Jan Oblak bo zaradi poškodbe izpustil reprezentančni tekmi z Bolgarijo in Ciprom. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Jan Oblak bo zaradi poškodbe izpustil reprezentančni tekmi z Bolgarijo in Ciprom. FOTO: Jure Eržen/Delo

V zadnjem času je bilo veliko ugibanj o tem, kaj se v resnici skriva za reprezentančno košarico Jana Oblaka. Izvrstni vratar je kot razlog navedel poškodbo rame, a so mnogi podvomili o resnosti poškodbe, olje na ogenj je prilil Oblak kar sam, saj je današnjo tekmo Atletica s Celto Vigo v španskem prvenstvu začel v prvi postavi. 

V pogovoru za STA je Oblak še enkrat potrdil, da ga ne bo zaradi poškodbe, ob tem pa okrcal tudi javnost, ki v zadnjem času ni na njegovi strani. Sodeč po govoricah naj bi se Oblak odpovedal reprezentanci, ker si je želel kapetanski trak, a ga je selektor Tomaž Kavčič namenil bolj izkušenemu Bojanu Jokiću. 

"V zadnjih dneh je bilo v javnosti veliko napisanega glede moje poškodbe in odsotnosti od naslednje reprezentančne akcije. Najprej bi rad razjasnil, da v nobenem pismu ne piše, da sem toliko poškodovan, da trenutno ne treniram in igram," je uvodoma pojasnil Oblak.

"Je pa res, da je bila poslana prošnja, če bi lahko izpustil naslednji reprezentančni tekmi zaradi določene poškodbe, ki se vleče od prijateljske tekme proti Arsenalu konec julija, na kateri sem tudi zapustil igrišče ob polčasu in zaradi katere sem izpustil polovico priprav in tudi večino prijateljskih tekem," je pojasnil 25-letni Škofjeločan.

Poudaril je, da je od začetka sezone do danes treniral po prilagojenem programu. "Seveda sem upal, da bo bolečina minila. V tem času smo delali vse mogoče terapije in sem prejemal protibolečinske tablete na dnevni bazi. Na žalost bolečina ni minila in bo potreben krajši počitek, zato se je klub obrnil na reprezentanco s to prošnjo in dobil odgovor s tem, da se nisem znašel na zadnjem spisku. Na žalost informacija od Nogometne zveze Slovenije v javnost ni prišla v takšni luči in načinu, kot je bila prošnja poslana, in se je okoli tega ustvarilo veliko negativnih mnenj."
 

Po reprezentančni akciji bo povedal več


Vratar, ki je v karieri nosil drese Olimpije, Benfice, Beira-Marja, Olhanenseja, Uniaa de Leirie in Rio Aveja, o prihodnosti v reprezentanci še ni želel govoriti. "Kar se tiče ostalih odgovorov na ugibanja in vprašanja okoli reprezentance, bom pa zaradi miru v izbrani vrsti pred pomembnima tekmama odgovoril po tej reprezentančni akciji," je bil kratek Oblak, ki ga spletna stran Transfermarkt ocenjuje na 70 milijonov evrov, dejanska cena pa naj bi bila še nekaj deset milijonov višja.

Oblak se je ozrl tudi na pisanje slovenskih, predvsem športnih medijev, v katerih je zasledil precej negativnosti glede njegove odsotnosti, "ne da bi imeli vse točne informacije od NZS in z moje strani". "Mislim, da je to žalostna in negativna kampanja, ki pa na koncu ne vem, komu bo koristila," je zaključil Oblak.

Slovenijo sicer 6. in 9. septembra čakata prvi tekmi v novoustanovljeni ligi narodov. Tekmeca bosta Bolgarija doma in Ciper v gosteh.

Komentarji: