Oblakove čarovnije ustavile Messija in Barcelono

Atletico Madrid v zadnjih minutah premagal Barcelono s 3:2. V nedeljskem v finalu španskega superpokala bo izzval mestnega tekmeca Reala.
Fotografija: Atletico Madrid's Slovenian goalkeeper Jan Oblak (R) watches as Atletico Madrid's Spanish midfielder Saul Niguez (L) marks Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (C) during the Spanish Super Cup semi final between Barcelona and Atletico Madrid on January 9, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. - The winner will face Real Madrid in the final on January 12. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)
Odpri galerijo
Atletico Madrid's Slovenian goalkeeper Jan Oblak (R) watches as Atletico Madrid's Spanish midfielder Saul Niguez (L) marks Barcelona's Argentine forward Lionel Messi (C) during the Spanish Super Cup semi final between Barcelona and Atletico Madrid on January 9, 2020, at the King Abdullah Sport City in the Saudi Arabian port city of Jeddah. - The winner will face Real Madrid in the final on January 12. (Photo by Giuseppe CACACE / AFP)

Atletico Madrid je v polfinalu španskega nogometnega superpokala premagal Barcelono s 3:2 (0:0). Rdeče-beli so bili na štadionu kralja Abdulaha v Džedi v Savdski Arabiji še 10 minut pred koncem v izgubljenem položaju: zaostajali so z 1:2. Koke je na začetku drugega polčasa po osemnajstih sekundah zadel za Madridčane, Lionel Messi (51) in Antoine Grizemann (62) pa sta postavila stvari na pravo mesto. Francoz je z golom postavil nevsakdanji podvig: zabil je gol proti vsakemu španskemu klubu, proti kateremu je igral. Teh je bilo 36.

Pri strelu in golu Lionela Messija Škofjeločan ni imel možnosti. FOTO: Reuters
Pri strelu in golu Lionela Messija Škofjeločan ni imel možnosti. FOTO: Reuters


Barça je bila boljša, zabila je še dva gola, ki sta bila po posredovanju VAR razveljavljena. Prvi zaradi Messijeve igre z roko, drugi zaradi nedovoljenega položaja. Šlo je za milimetre. Katalonce je v obup spravljal še Atleticov vratar Jan Oblak. Prav on je bil najzaslužnejši, da so madridski rdeče-beli bili na koncu nagrajeni za vztrajnost: Alvaro Morata je v 81. minuti izenačil z bele točke, Angel Correa pa je v 86. minuti dokončal zasuk.

Atletico je pod vodstvom trenerja Diega Simeoneja šele tretjič premagal Barcelono, še nikoli v španskem prvenstvu. Dvakrat še v ligi prvakov. Nedeljski finale bo madridski, saj je Real že v sredo s 3:1 premagal Valencio.

Komentarji: