Dybala rešil Juventus, favoriti uspešni, napadalci vroči

Petarde Manchester Cityja, Tottenhama in Pariza. Alvaro Morata mož odločitve v Madridu. Sterling in Mbappe zadela po trikrat, Dybala, Agüero, Lewandowski, Icardi, Kane in Son po dvakrat.
Fotografija: Paulo Dybala je v treh minutah rešil Juventus. FOTO: AFP 
Odpri galerijo
Paulo Dybala je v treh minutah rešil Juventus. FOTO: AFP 

Uvodne tekme 3, kola nogometne lige prvakov so postregle s parado golov, Manchester City, Tottenham in Paris SG so se znesli nad tekmeci s petimi zadetki, Juventusu je preobrat v treh minutah (77., 80.) prinesel Paulo Dybala, Bayern je potreboval tri gole za zmago pri Galatasarayu.

Janu Oblaku se ni niti bilo treba posebej izkazati, da je ohranil mrežo nedotaknjeno, saj je moral ukrotiti samo en strel, njegovemu Atleticu pa je uspelo streti odpor žilavega Bayerja. V Madridu je zmagovalca je z edinim golom odločil Alvaro Morata v 78. minuti in Madridčani so na polovici rednega dela že na pragu osmine finala.

Jan Oblak znova ni prejel gola in je čestital obrambnim igralcem. FOTO: AFP
Jan Oblak znova ni prejel gola in je čestital obrambnim igralcem. FOTO: AFP


Gostje iz Nemčije so samo enkrat sprožili strel v okvir Oblakovih vrat, a niso bili podrejeni gostiteljem iz Španije, ki so bili zadovoljni z drugo zmago. Bayer ostaja le pri enem golu na treh tekmah in je še brez točke.

Zagrebški Dinamo je v Harkovu remiziral z 2:2 proti Šahtarju in je tudi blizu napredovanja. Za hrvaške prvake je v 25. minuti  izenačil španski up Dani Olmo, za 1:2 je v 60. minuti zadel nekdanji član Celja Mislav Oršić. Slovenski reprezentant Petar Stojanović je odigral vso tekmo in prejel rumeni karton.

Petar Stojanović je v Ukrajini Šahtarju ukradel točko z Dinamom. FOTO: Reuters
Petar Stojanović je v Ukrajini Šahtarju ukradel točko z Dinamom. FOTO: Reuters


Atalanta je pri angleškemu prvaku prišla v vodstvo, vendar je Manchester City odgovoril sijajno, blestela sta Raheem Sterling s tremi goli in Sergio Agüero z dvema. Moštvo iz Bergama, ki prvič nastopa med elito, je po 0:6 v Zagrebu doživelo že drugo zaušnico. Josip Iličić je bil še najbolj nevaren pri bledih gostih, a sta njegova poskusa v drugem polčasu končala v rokah vratarja Edersona. Atalanta ima po treh tekmah razmerje v golih 2:11.

Raheem Sterling igra v življenjski formi. FOTO: AFP
Raheem Sterling igra v življenjski formi. FOTO: AFP




V Atenah je Robert Lewandowski zadel dvakrat za Bayern, ki je bil boljši od Olympiakosa s 3:2. Crvena zvezda ni bila kos razigranemu Tottenhamu, ki je na krizo v prvenstvu odgovoril s petimi goli. Po dva sta dosegla Harry Kane in Heung-min Son, enega Erik Lamela. V Carigradu je zmago Real Madrida proti Galatasarayu prinesel zadetek Tonija Kroosa v 18. minuti in španski velikan je po prvi zmagi lažje zadihal. Za PSG pa je Kylian Mbappe v Bruggeju dosegel tri gole, Mauro Icardi pa dva.

Skupaj je na osmih tekmah padlo 30 golov.

Kylian Mbappe je zabil hat-trick za PSG: FOTO: AFP
Kylian Mbappe je zabil hat-trick za PSG: FOTO: AFP

Preberite še:

Komentarji: