Okužba odnesla prvo tekmo v ligi narodov

Norveška zdravstvene oblasti so zaradi okužbe v reprezentanci prepovedala pot v Bukarešto, zaradi česar je Evropska nogometna zveza odpovedala današnjo tekmo.
Fotografija: Erling Braut Håland in norveška nogometna reprezentanca sta zaradi okužbe v mopštvu namesto poti v Romunijo ostala doma v Oslu. V norveškem taboru upajo, da bodo vsaj v sredo lahko igrali v Avstriji. FOTO: Ntb/Reuters
Odpri galerijo
Erling Braut Håland in norveška nogometna reprezentanca sta zaradi okužbe v mopštvu namesto poti v Romunijo ostala doma v Oslu. V norveškem taboru upajo, da bodo vsaj v sredo lahko igrali v Avstriji. FOTO: Ntb/Reuters

Evropska nogometna zveza (Uefa) je odpovedala današnjo tekmo lige narodov med Romunijo in Norveško v Bukarešti zaradi novega koronavirusa, ki se je pojavil v norveški reprezentanci, je sporočila Uefa. Pozitiven je bil Omar Elabdellaoui, ki igra za Galatasaray v Turčiji, zato so norveške zdravstvene oblasti prepovedale potovanje ekipe v Romunijo. To je prva odpovedana tekma v ligi narodov.

Iz zdravstvenega ministrstva so namreč zahtevali, da mora Nogometna zveza Norveške spoštovati pravilo o karanteni, ki predpisuje izolacijo v primeru stika z osebo, pozitivne na testiranju.

Norveška že prejšnjo sredo ni mogla odigrati prijateljske tekme z Izraelom, tedaj je bil pozitiven eden izmed igralcev tekmecev.

Norveška zveza pa je že pisno zaprosila ministrstvo za zdravje, da naj dovoli reprezentanci pot iz domovine v Avstrijo, kjer je na Dunaju v sredo na programu odločilna tekma zadnjega kroga lige B. Ta čas so Norvežani in Avstrijci izenačeni po točkah na vrhu lestvice skupine 1.

Preberite še:

Komentarji: