Olimpija in Maribor pripravljena za četrtkov slovenski derbi

Finale nogometnega pokala priložnost za Ljubljančane in Štajerce.
Fotografija: Olimpijin tabor sta predstavljala trener Safet Hadžić in nogometaš Asmir Suljić, vijoličastega pa Dino Hotić in Darko Milanić. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Olimpijin tabor sta predstavljala trener Safet Hadžić in nogometaš Asmir Suljić, vijoličastega pa Dino Hotić in Darko Milanić. FOTO: Uroš Hočevar

Napočil je čas za zadnje dejanje pisane nogometne sezone na Slovenskem. Kot je že običaj domala povsod po Evropi, sklepna predstava pripada pokalnemu finalu, tokrat bo ta v četrtek zvečer v Celju. Nekje na polovici poti med Ljudskim vrtom in Stožicami, torej v Areni Z'dežele, se bosta pomerili za prestižno lovoriko pomerili moštvi Maribora in Olimpije.



Največji derbi domačega nogometnega prostora vedno znova privablja posebno zanimanje, tako bo tudi jutri (20.15) v Celju, kjer pričakujejo tako številne privržence obeh moštev kot tudi zgolj nevtralne uživače, ki ne stiskajo pesti niti za vijolično barvo niti za zeleno-belo. Slednja je v zadnjem dvoboju, in sicer pred poltretjim tednom sredi Maribora, svojim navijačem privabila precej več nasmeha ob zmagi s 3:0, toda nato so junaki sezone vendarle postali Štajerci, saj so osvojili novi naslov državnih prvakov. Zanimivo, potrdili so ga prav na celjski zelenici, kjer jih jutri čaka novi izziv. "Sleherne pozitivne izkušnje v življenju se veseliš, naj bo tako tudi zdaj, ko spet prihajamo na štadion, na katerem smo pred kratkim postali prvaki," je poudaril Darko Milanič, trener Maribora, ki ne skriva, da bi rad sezono zaokrožil z obema domačima lovorikama.

Darko Milanić želi zaokrožiti sezono z dvojno krono. FOTO: Uroš Hočevar
Darko Milanić želi zaokrožiti sezono z dvojno krono. FOTO: Uroš Hočevar


Hadžić zadržan v napovedih


Toda v ljubljanskem taboru ne bodo stali križem rok. Prav pokalno zmagoslavje bi potolažilo razočarane navijače, ki jim zlepa ne gre v račun selitev naslova v tabor največjega tekmeca. Še zlasti ne po tako prepričljivi predstavi zmajev v Ljudskem vrtu za omenjeno zmago s 3:0. A strateg zeleno-bele zasedbe Safet Hadžić tudi na novinarski konferenci pred finalno tekmo pokala NZS ni spreminjal svojega sloga: v napovedih je bil zadržan in že tradicionalno spoštljiv do tekmecev: "Maribor ima res kakovostno moštvo, zato bo pred nami nova zahtevna tekma, a pripravljamo se zelo resno in z vidno željo po uspehu." V primerjavi z zadnjim prvenstvenim derbijem se tokrat v zeleno-vrste vrača napadalec Asmir Suljić, takrat ga namreč zaradi kartonov ni bilo na igrišču. "Tudi zato se zdaj posebno veselim tekme," je poudaril 27-letni napadalec in spregovoril tudi o izostanku najuglednejšega soigralca Roka Kronavetra: "Vsekakor nam je žal, da ga ne bo z nami, a takšen je pač nogomet. Ni bilo sporazuma med Rokom in vodstvom kluba, zdaj pač moramo igrati brez njega."

Safet Hadžić spoštuje Mariborčane, toda meri na zmago. FOTO: Uroš Hočevar
Safet Hadžić spoštuje Mariborčane, toda meri na zmago. FOTO: Uroš Hočevar


Tudi državni prvaki bodo pogrešali nekaj adutov (poškodovani so Dare Vršič, Jan Mlakar in Gregor Bajde), obenem misli v Ljudskem vrtu marsikomu že uhajajo v naslednjo sezono: kdo bo okrepil moštvo, kdo ga bo zapustil, kakšen bo seznam tekmecev na poti v ligo prvakov ... "Kdor je pri našem klubu, se vsemu temu ne more izogniti. To so izzivi, ki nas ženejo naprej, a v zadnjih dneh smo se precej pogovarjali tudi o tem pokalnem finalu, zato verjamem, da bomo ustrezno zbrani za tekmo," je še dejal Milanič.

Preberite še:

Komentarji: