Olimpija in Maribor proti boljšima za veliki finale

V polfinalu pokala Nogometne zveze Slovenije bo Aluminij izzval državnega in pokalnega prvaka, Mura pa vodilno moštvo jesenskega dela DP.
Fotografija: Olimpija je v letošnjem finalu s 6:1 premagala Aluminij. FOTO:o Roman ŠŠipić/Delo
Odpri galerijo
Olimpija je v letošnjem finalu s 6:1 premagala Aluminij. FOTO:o Roman ŠŠipić/Delo

Po ligaški bitki najboljšega dvojca se nasmiha še pokalni posladek. V finalu pokala Nogometne zveze Slovenije, 31. maja, bi se namreč lahko pomerila Olimpije in Maribora. Včerajšnji žreb polfinalnih parov se je izšel po željah favoritov za napredovanje v finale.

Branilca naslova Olimpijo bo izzval finalist letošnjega pokalnega tekmovanja Aluminij, ki je bil v jesenskem delu prvenstva v dveh tekmah zmagovalec. V Stožicah je izgubil z 1:3, v Kidričevem pa zmagal s 6:2. Še slabši izkupiček ima Maribor proti Muri. Sobočani so v Ljudskem vrtu igrali brez golov, v Fazaneriji so zmagali kar s 4:1.

Prvi polfinalni tekmi bosta 3. aprila v Kidričevem in v Ljudskem vrtu, povratni pa 24. aprila v Stožicah in Fazaneriji. Finale bo 31. maja.

Olimpija bo naskakovala že tretji zaporedni finale in šesti naslov. Maribor je z devetimi lovorikami najuspešnejši klub v pokalnem tekmovanju, Mura je bila najboljša enkrat.

Komentarji: