Olimpija končno potrdila: Barišić odhaja

Ljubljanski nogometni prvoligaš za zdajt še ni sporočil, kdo bo naslednji trener. Ime bodo sporočili pravočasno, še navajajo v izjavi za javnost. 
Fotografija: Zoran Barišić tudi uradno ni več trener Olimpije. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Odpri galerijo
Zoran Barišić tudi uradno ni več trener Olimpije. FOTO: Tomi Lombar/Delo

Nogometni klub Olimpija je vendarle potrdil, kar je bilo že nekaj dni jasno. Zoran Barišić po pogovoru s predsednikom kluba Milanom Mandarićem ni več trener slovenskih prvakov, ki pa bodo morali na ime njegovega naslednika še nekoliko počakati.

»Delo, ki sem ga opravil v Olimpiji, je bilo zame zanimivo in koristno. V klub sem prišel pred tremi meseci in delal intenzivno ter poskušal iz moštva izvleči maksimum. Odločitev predsednika Mandarića, da so v klubu potrebne radikalne spremembe v smislu pomlajevanja ekipe in nižanja stroškov, povsem razumem. Strinjala sva se, da so za to potrebni ostrejši rezi. Razmišljal sem o novi strategiji, a se v njej nisem videl. Menim, da je bolje, da vlogo trenerja prevzame nekdo drug. To sem predlagal tudi predsedniku in veseli me, da sva se okoli tega hitro dogovorila. Upam, da sem v nekaj mesecih vendarle naredil nekaj dobrih stvari za Olimpijo, in verjamem, da se bo klub z novo strategijo hitro stabiliziral. Zahvaljujem se Milanu Mandariću za zaupanje, igralcem pa za odlično sodelovanje. Hvala tudi navijačem,« je Barišić dejal v sporočilu za javnost o sporazumni prekinitvi pogodbe.
 
Predsednik Olimpije Milan Mandarić pa je dodal: »Večkrat sem že poudaril, da je Zoran velik profesionalec, kar je dokazal s svojim delom pri nas, pravi karakter pa je pokazal prav zdaj. Zahvaljujem se mu za razumevanje in za vse, kar je storil za Olimpijo. Nastale so težave, za katere je on najmanj kriv, in moramo jih reševati tako, kot sem predlagal. Dejal sem mu, da vidim rešitev in naj se sam odloči. Razumem in spoštujem njegovo odločitev in mu želim veliko uspeha v nadaljevanju kariere.«

Mandarić se je za nov val drastičnih sprememb odločil po porazu v Kidričevem proti Aluminiju s 6:2. V zimskem prestopnem roku se v Stožicah obeta čistka, odšli naj bi Rok Kronaveter, Branko Ilić, Aris Zarifović in Aljaž Ivačič, Mandarić tudi napoveduje, da bodo več priložnosti dobili mlajši igralci. To je sicer predsednik Olimpije napovedal že večkrat, a nato vsakič v klub pripeljal tujce sumljive kakovosti, zaradi česar je vse manj priljubljen tudi pri navijačih Olimpije. Te so podpirali Zorana Barišića, Mandarić pa ima do začetka spomladanskega dela prvenstva čas, da stvari v klubu postavi na svoje mesto in začne lov za Mariborom, za katerim Olimpija zaostaja že za devet točk. 

Glede novega trenerja so pri Olimpiji zapisali le, da bodo njegovo ime sporočili pravočasno.

Preberite še:

Komentarji: