Olimpija obljublja napadalno igro od prve minute

»Morda je to najpomembnejši dvoboj v klubski zgodovini, hkrati pa lepa priložnost, da pred domačimi navijači pridemo do pozitivnega izida.«
Fotografija: V ljubljanskem taboru se zavedajo priložnosti, ki se jim nasmiha. FOTO: Roman Šipić/Delo
Odpri galerijo
V ljubljanskem taboru se zavedajo priložnosti, ki se jim nasmiha. FOTO: Roman Šipić/Delo

Ljubljana – Nogometaši Olimpije morajo na poti v skupinski del evropske lige preskočiti le še eno oviro – kot zadnji se jim bo po robu postavil slovaški Spartak iz Trnave, ki bo jutri ob 20.30 gostoval v Stožicah. V ljubljanskem taboru nasprotnika spoštujejo, vendar pa verjamejo v napredovanje. Za dvoboj so doslej prodali manj kot 5000 vstopnic (gostujočih navijačev bo 800), sodil pa bo Anglež Craig Pawson.


Brez Zarifovića


»Morda je to najpomembnejši dvoboj v klubski zgodovini, hkrati pa lepa priložnost, da pred domačimi navijači pridemo do pozitivnega izida, ki bi nam lahko odprl vrata do evropske lige. Sem optimist, bil bi tudi, če bi se kosali s še atraktivnejšim tekmecem. Lahko se uvrstimo v evropsko ligo, ne bo lahko, nasprotnika spoštujemo, toda verjamem v fante,« je – po poročanju STA – pojasnil začasni trener Aleksandar Linta, ki ne bo mogel računati le na poškodovanega branilca Arisa Zarifovića.


Malo priložnosti, odličen učinek


O tekmecu je Linta podčrtal, da si ne ustvarja veliko priložnosti, je pa izjemno učinkovit: »Sparto smo preučili in vemo, kako igra. Dobili smo informacije tudi od prijateljev iz Crvene zvezde, pogovarjal sem se z njenim trenerjem, vse se je skladalo z materialom, ki smo ga sami analizirali. Sparta je trda, organizirana, disciplinirana, telesno dobro pripravljena in tekaško močna zasedba.« Linta je obljubil napadalno igro od prve minute.


Dangubić in Jarović


Tudi vratar Aljaž Ivačič je izpostavil nasprotnikovo čvrsto obrambo in protinapade: »Vzdušje v moštvu je dobro. Vsi se zavedamo, kakšno priložnost imamo. Vemo, da bo to pomemben dvoboj in da lahko storimo veliko stvar.« Ekipa iz Trnave, v minuli sezoni prvič v zgodovini slovaški prvak, ima v svojih vrstah tudi stara znanca s slovenskih zelenic – nekdanjega igralca Krke, Celja in Krškega Filipa Dangubića ter bivšega napadalca Domžal in Doba Senada Jarovića.
 

Komentarji: