Začetek 1. SNL preložili na 22. avgust, tekme brez gledalcev

Med skoraj 450 nogometaši, člani strokovnega vodstva in uradnimi osebami so bile na preverjanjih glede koronavirusa zaznane tri okužbe pri Olimpiji.
Fotografija: Trener Dino Skender je danes izvedel za novo veliko težavo, s katero se bodo soočili ljubljanski nogometaši. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Trener Dino Skender je danes izvedel za novo veliko težavo, s katero se bodo soočili ljubljanski nogometaši. FOTO: Leon Vidic/Delo

Potem ko so prve primere okužb s koronavirusom potrdili v taborih Domžal in Aluminija, je covid-19 udaril tudi po Ljubljančanih. Ti so potrdili primere treh okuženih nogometašev, zato so vsi člani kluba odšli v 14-dnevno samoizolacijo. Odzvala se je tudi Nogometna zveza Slovenije in zamaknila celotno sezono 2020/21: štart 1. SNL bo 22. avgusta s tekmami prvega kola.


Ogrožen tudi evropski nastop Ljubljančanov z Islandci


»V ponedeljek so zeleno-beli opravili obvezno preventivno testiranje pred začetkom državnega prvenstva. V vrstah Olimpije je prišlo do okužbe z novim koronavirusom, zato je bila s strani NIJZ posledično odrejena karantena za celotno ekipo in strokovni štab NK Olimpija Ljubljana,« so potrdili Ljubljančani. Tudi na NIJZ so potrdili zadevo: »Zaradi stika s pozitivnimi na koronavirus (covid-19) morajo po strokovnih smernicah vsi igralci in strokovni štab v karanteno.«



Gotovo bodo imeli Ljubljančani strahovite težave tudi z igranjem prve evropske tekme z Islandci, ki je načrtovana za 27. avgust.


NIJZ je opravil skoraj 450 testov


Oglasila se je tudi NZS. »Nogometna zveza Slovenije in klubi Prve lige Telekom Slovenije so prejeli rezultate včerajšnjega testiranja za novi koronavirus. Na testiranju, ki ga je opravilo skoraj 450 nogometašev, članov strokovnega vodstva in uradnih oseb, so bile zaznane tri okužbe v NK Olimpija Ljubljana. Vsi trije okuženi v ljubljanskem klubu ne kažejo simptomov okužbe, v klubu pa bodo do karantenskih odločb s strani Nacionalnega instituta za javno zdravje (NIJZ) uvedli samoizolacijo.

Odbor za nujne zadeve Nogometne zveze Slovenije je po rezultatih obveznega testiranja na novi koronavirus odločil, da se začetek tekmovanja v Prvi ligi Telekom Slovenije prestavi na 22. avgust. Vse tekme pod okriljem NZS bodo do nadaljnjega brez prisotnosti gledalcev. Odbor za nujne zadeve je odločil, da se zaradi okužb z novim koronavirusom tekmovanje prične 22. avgusta, sprejeti pa so bili tudi sklepi za tekmovanje v Prvi ligi, ki po vzoru tujine predvidevajo minimalno število na COVID-19 negativnih nogometašev posamezne ekipe, da se tekma kljub posameznim okužbam lahko odigra.

Odbor za nujne zadeve pa je sprejel tudi odločitev, da se vse tekme pod okriljem NZS, začenši z jutrišnjim dnem, odigrajo brez prisotnosti gledalcev. Na ta način želi NZS pokazati, da se zaveda resnosti položaje ter na prvo mesto postavlja varnost in zdravje nogometašev in ostalih udeležencev.

NZS ob tem poziva klube in igralce k odgovornemu ravnanju ter strogemu upoštevanju sklepov in predpisov NZS ter odločb pristojnih državnih organov. Z izzivi, ki smo jim priča v teh negotovih časih, se bomo lahko uspešno soočali le z doslednim spoštovanjem varnosti in zdravja, profesionalnim ravnanjem ter konstruktivnim sodelovanjem. Le tako bomo lahko dosegli, da se varno in v celoti izvedejo aktivnosti, ki so temelj naše dejavnosti.

Prestavitev Prve lige Telekom Slovenije ne vpliva na začetek ostalih tekmovanj pod okriljem NZS, ki se pričnejo v skladu s sprejetim koledarjem tekmovanj in z upoštevanjem novih COVID-19 sklepov za tekmovanja.«


 

Preberite še:

Komentarji: