Ljubljančani z novim trenerjem do zmage, uspešni tudi Mariborčani

V derbiju Ljubljanske kotline konec črnega niza Olimpije, v zadnji tekmi 29. kola 1. SNL zvečer še Maribor in Rudar.
Fotografija: Zeleno-beli Ljubljančani za izhod iz krize in v boju za prvaka v Domžalah nujno potrebujejo zmago. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Zeleno-beli Ljubljančani za izhod iz krize in v boju za prvaka v Domžalah nujno potrebujejo zmago. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

S tekmo med Triglavom in Aluminijem se je nadaljevalo nogometno prvenstvo. Nogometaši iz Kidričevega so se v gosteh veselili visoke zmage s 4:1 (1:0). Za Aluminij je ob trikratnem strelcu Anteju Živkoviću (47., 64. in 78.) gol dosegel tudi David Flakus Bosilj (19.), častni zadetek za Triglav pa je z bele točke zabil Marko Gajić (52.).

Po včerajšnji zmagi Brava in neodločenem izidu Celja in Tabora je bila v 29. kolu osrednja tekma v Domžalah. V derbiju Ljubljanske kotline je zeleno-bele prvič vodil novi trener Dino Skender. Ljubljančani so dolgo lomili odpor Domžalčanov, zlomili pa so ga šele v zadnji minuti, ko je zmagoviti gol dosegel Haris Kadrić, ki je malo pred tem vstopil v igro namesto Luke Menala.

Mariborčani so pod taktirko Sergeja Jakirovića opravili z vsemi tekmeci v nadaljevanju sezone: Po Domžalah (2:1), Aluminiju (3:0) in Triglavu (3:0) so bili uspešni tudi proti velenjskemu Rudarju, proti kateremu so se veselili zmage s 3:0. Vijoličnim so zanesljivo zmago z zadetki priigrali Gregor Bajde (14.), Marcos Tavares (51.) in Felipe Santos (76.).



Komentarji: