Olimpija zaradi rasističnega žaljenje navijačev ob 50.000 evrov

Evropska nogometna zveza je za prvo naslednjo evropsko tekmo delno zaprla tudi štadion Stožice.

Objavljeno
25. oktober 2019 08.59
Posodobljeno
25. oktober 2019 10.31
Slovaški sodnik Filip Glova je s svojimi odločitvami vrgel iz tira ljubljanske nogometaše, ki so od 38. minute igrali z desetimi nogometaši. Izključen je bil Edrin Cekici. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ljubljana - Olimpija mora plačati 50.000 evrov in v prvi evropski tekmi v Stožicah bo imela delno zaprt štadion. Na delu tribune, kjer naj bi bi bilo prostora za 3000 gledalcev, bo morala razprostreti transparent ali zastavo z Uefa logom za enakopravnost in športno obnašanje.
image
Navijači Olimpije so rasistično žalili francoskega vratarja pri Malatyasporu Fabiena Farnolla. FOTO: Leon Vidic/Delo


To je epilog povratne tekme 2. kola kvalifikacij za evropsko ligo med Olimpijo in Matalyasporom (1. avgusta), potem ko je bil vratar gostujočega moštva Fabien Farnolle deležen rasističnega žaljenja. Na seznamu grehov navijačev, ki jih je s svojimi odločitvami jezil glavni sodnik s Slovaške Filip Glova, so bili tudi vrženi predmeti na igrišče. Eden od gledalcev gostujočega igralca zadel s polnim kozarcem piva. Disciplinska komisija pri Uefa je skoraj tri mesece odločala o kazni za ljubljanski klub, ki se že tako otepa z denarnimi težavami.

V 3. kolo kvalifikacija se je po zmagi v Stožicah z 1:0 uvrstil Malatyaspor s skupnim izidom 3:2.

Olimpija se je na kazen pritožila.