Olimpija zapravila dva gola prednosti, Mura razbila Domžale (VIDEO)

Nogometaši Maribora so premagali Aluminij s 5:2, Mura pa v Murski Soboti s kar 5:1 Domžale. Olimpija v Stožicah remizirala s Celjem.
Fotografija: Nik Kapun je v prvem delu sezone ena redkih svetlih točk Olimpije. 
Odpri galerijo
Nik Kapun je v prvem delu sezone ena redkih svetlih točk Olimpije. 

Zelo slab začetek sezone za nogometaše Olimpije se nadaljuje, tudi po tretjem kolu zmaji ostajajo brez zmage. Tokrat jim je kazalo zelo dobro na začetku tekme, nato pa so s Celjem le remizirali z 2:2 in še povečali svoj zaostanek za vrhom lestvice.

V Olimpiji je že nekaj časa jasno, da razmere v slačilnici niti slučajno niso rožnate, pomagala ni niti zamenjava trenerja Ilije Stolice, ki še čaka na svojega naslednika. Olimpija je kljub vsemu nedeljski večerni obračun s Celjem v Stožicah začela dobro in prek Nika Kapuna povedla v sedmi minuti, že sedem minut kasneje je na 2:0 povišal Stefan Savić in zdelo se je, da se bo Olimpija sprehodila do zmage.

Celjani so se po začetnem šoku vendarle zbudili, v 31. minuti je Juicie Lupeta zadel za 2:1, po enajstmetrovki je v 56. minuti izenačil Rudi Požeg Vancaš. S tribun v Stožicah je bilo slišati precej negodovanja, zaključek tekme pa je bil zelo razburljiv, saj so se priložnosti vrstile na obeh straneh. Lepše so imeli Celjani, ki bo v zadnjih 15 minutah lahko vsaj dvakrat zadeli, a je bil obakrat na mestu Aljaž Ivačič, ki je rešil vsaj točko za Olimpijo. 
 

Maribor rutinirano prek Aluminija


Maribor je v prvi nedeljski tekmi tretjega kola v Kidričevem pričakovano ugnal Aluminij s 5:2, državni podprvaki so imeli že v prvem polčasu ogromno priložnosti, a jih niso znali izkoristiti, po golu Jasmina Mešanovića so vodili le z 1:0. 

Bosanski napadalec je v 52. minuti povišal na 2:0, tekma pa se je prelomila po rdečem kartonu Grgića v 61. minuti, naredil je prekršek za enajstmetrovko, z bele točke pa je bil uspešen Amir Dervišević. Pri Mariboru so nato priložnost dobili še rezervisti, Aluminiju je v 76. minuti Vrbanec z bele točke vlil nekaj upanja, a sta Mešanović in Mlakar potrdila zanesljivo zmago Maribora, na končnih 5:2 pa je v 94. minuti znižal Petrović.
 

Mura v Fazaneriji razbila Domžale




Za najbolj presenetljiv rezultat tretjega kola slovenskega državnega prvenstva so poskrbeli nogometaši Mure, ki so na svojem štadionu v Murski Soboti s kar 5:1 premagali Domžalčane. Kous je Prekmurce povedel v vodstvo že v 6. minuti, odločilen trenutek pa je prišel v 29. minuti, ko je Tilen Klemenčič naredil prekršek za enajstmetrovko in dobil še rdeči karton. 

Bobićanec strela z bele točke ni izkoristil, je pa vodstvo domačinov v 38. minuti povišal Kouter in postavil izid prvega polčasa. V 60. minuti je Luka Šušnjara zadel za 3:0 in jasno je bilo, da bodo vse tri točke ostale v Murski Soboti, Tonči Mujan je še uspel znižati na 3:1, za končnih 5:1 pa sta zadela Šušnjara še drugič in Karničnik. Mura je tako pokazala, da ima letos precej višje ambicije kot le obstanek v prvi ligi, pri Domžalah pa bodo poizkušali na visok poraz čim prej pozabiti in ga pripisati utrujenosti po četrtkovi tekmi v evropski ligi.
 

Prva liga Telekom Slovenije, 3. krog:


Aluminij - Maribor                       2:5 (0:1)
Mura - Domžale                         5:1 (2:0)
Olimpija - Celje                          2:2 (2:1)
 

Komentarji: