Olimpija zmore tudi brez Kronavetra

V 34. kolu 1. SNL Triglav v Ljudskem vrtu do točke v 86. minuti. Mura je po zmagi nad Gorico ušla nesrečnemu Celju, ki je bil v Domžalah ob dve točki v 85. minuti. Jutri še v Krškem.
Fotografija: Endri Cekici (v sredini) je v zadnjih tekmah postal eden od najvidnejših igralcev Olimpije. FOTO Tadej Regent/Delo
Odpri galerijo
Endri Cekici (v sredini) je v zadnjih tekmah postal eden od najvidnejših igralcev Olimpije. FOTO Tadej Regent/Delo

Prvak Maribor in podprvak Olimpija sta svoji nalogi v 34. kolu 1. SNL že opravila. Vijolični v reviji golov niso strli Triglava, v 86. minuti jim je zmago (3:3) ukradel Luka Majcen. Olimpija je bila uspešnejša v Velenju, kjer je zmagala z 2:1. V Murski Soboti je Mura naredila velik korak k 4. mestu in kvalifikacijam za evropsko ligo, potem ko so Domžale z bele točke izničile prednost Celja v zaključku tekme. Zadnja tekma kola bo jutri v Krškem.

Ligaški konec tedna sta odprla Rudar in Olimpija, ki je ob odmoru zaostajala z 0:1, v drugem polčasu pa po golih Endrija Cekicija izpeljala zasuk. Olimpija je zasluženo prišla do treh točk in brez Roka Kronavetra, s čimer so se besede ljubljanskega trenerja Safeta Hadžića, da na najboljšega strelca ne računa več, uresničile. Olimpija je tudi potrdila 2. mesto.


Strelski šov z napako


Luka Zahović je dosegel dva gola in se je vrnil v boj za naslov najboljšega strelca. FOTO Tadej Regent/Delo
Luka Zahović je dosegel dva gola in se je vrnil v boj za naslov najboljšega strelca. FOTO Tadej Regent/Delo


V Ljudskem vrtu je že v 13. sekundi zadel Jasmin Mešanović, toda gostje iz Kranja se niso vdali in do zadnjega sodnikovega žvižga igrali "brez zavor". Vstreslkem šovu in tekmi zasukov, v kateri je bil eden mariborskih načrtov omogočiti Luki Zahoviću čim več golov, je bil na koncu zmagovalec Majcen. S 16 golom je Kranjčanom zagotovil točko in se prvemu strelcu 1. SNL Kronavetru približal le na gol zaostanka. Zahović ml. je pri 15 golih.


Maroša Junak v Fazaneriji


Po pol ure je bilo konec goriškega upanja v Murski Soboti. Amadej Maroša je z dvema goloma Muri omogočil, da se bo v Fazaneriji poleti bržčas igralo tudi po evropskih taktih. Pred zadnjima tekmama imajo Sobočani tri točke prednosti pred Celjem, ki bo povrhu zadnje kolo gostoval v Prekmurju.

Senijad Ibričić je z eno potezo popravil svojo statistiko podaj in strelčevo. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Senijad Ibričić je z eno potezo popravil svojo statistiko podaj in strelčevo. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

 

Kazenski strel zasolil celjsko rano


Celjani so z zvrhano mero smole ostali brez dveh točk v Domžalah. Potem ko so v izenačenem uvodnem delu tekme zabili gol, strelec je bil Dario Vizinger, so preostali del tekme krčevito branili minmalno prednost. Vse je kazalo na zmagovalni razplet, saj Domžalčani silovitih naletov nikakor niso znali spremeniti v gol, a je v 85. minuti po strelu Nermina Hodžića z 9 m z desne strani žoga v roko zadela Žana Zaletela. Sodnik Andrej Žnidaršič je po posredovanju pomočnika za golovo črto pokazal na belo točko. Celjsko rano sta nekoliko nespoštljivo, a atraktivno dodatno zasolila Senijad Ibričić in Shamar Nicholson. Bošnjak je izvedel kazenski strel, a je namesto strela le podal, Jamajčan pa je pritekel in s strelom po tleh ukanil Matjaža Rozmana.

Komentarji: