Aluminij tudi v Domžalah utrdil vodstvo v 1. SNL

Kidričani na vrhu lestvice točko pred nogometaši Olimpije.
Fotografija: Jure Matjašič (levo) je z lepo akcijo omogočil gol Nikoli Leku. FOTO: Tadej Regent
Odpri galerijo
Jure Matjašič (levo) je z lepo akcijo omogočil gol Nikoli Leku. FOTO: Tadej Regent

Zadnja tekma 7. kola 1. SNL je na vrhu lestvice utrdila Kidričane. Aluminij je v Domžalah osvojil točko, po njej pa se je zavihtel na čelo prvenstvene lestvice. Pred drugouvrščeno Olimpijo ima točko prednosti, Domžale pa tudi na svoji šesti tekmi niso okusile slasti zmage. Trenutno so na zadnjem mestu, doslej so trikrat igrale neodločeno in doživele tri poraze. V prvem polčasu so gledalci videli zanimivo in obojestransko dokaj odprto predstavo. Bolje so začeli gostitelji, ki so že v peti minuti uprizorili obetavno akciji, po močnem strelu Tončija Mujana s 14 metrov pa je žoga zletela mimo leve vratnice vratarja Kovačića.



V nadaljevanju so bili nevarnejši gosti iz Kidričevega, predvsem podjetni so bili v 23. minuti. Najprej se je po strelu Jureta Matjašiča izkazal domači vratar Ajdin Mulalić, v nadaljevanju akcije pa je bil nemočen po kombinirani akciji gostujočih napadalcev. Večino delo je opravil Matjašič, njegovo uporabno žogo pa je izkoristil Nikola Leko in povedel soigralce v vodstvo z 1:0. Tri minute kasneje so Domžalčani izpeljali bliskovit protinapad, po strelu Mujana pa se je izkazal Kovačič in žogo preusmeril v kot. Še lepši priložnosti je minuto kasneje zapravil Matija Rom: najprej je njegov strel iz neposredne bližine zaustavil gostujoči vratar, odbitek pa je nato poslal prek gostujočih vrat. V 34. in 42. minuti so Štajerci znova zapretili. Obakrat je najhujše preprečil Mulalić, najprej se je izkazal po strelu razpoloženega Leka, nato pa še po poskusu Anteja Živkovića.



V začetku drugega polčasa so izbranci domačega stratega Simona Rožmana z vsemi topovi pritisnili proti vratom gostom, po poskusih Mateja Podlogarja in estonskega rezervista Rauna Sappinena pa se gostujoča mreža ni zatresla. Gosti so vseskozi grozili iz nasprotnih napadov, najbližje zadetku pa so bili v 76. in 77. minuti. Najprej je Matej Vrbanec sprožil natančen strel z 18 metrov, njegov poskus pa je zaustavil Mulalić in žogo preusmeril v vratnico. Domači vratar je v polnem sijaju zablestel tudi minuto kasneje po strelu Leka z roba kazenskega prostora in "darilu" Senijada Ibričića. V 83. minuti so Domžalčani iztržili 11-metrovko po igranju z roko Nemanje Jakšića v svojem kazenskem prostoru, natančen izvajalec pa je bil Ibričić.

Pet minut kasneje so bili tudi zelo blizu zmagovitemu golu, "projektil" Adama Gnezde Čerina pa je na čudežen način obranil Kovačič. V sodnikovem podaljšku je le malo manjkalo, da bi Kidričani dosegli gol, najhujše pa je v zadnjem hipu s pogumnim posredovanjem preprečil branilec Tilen Klemenčič.

Preberite še:

Komentarji: