Pet let čudežev Jana Oblaka

Španski športnik dnevnik se je spomnil jubileja slovenskega vratarja.
Fotografija: Jan Oblak je izjemno cenjen v Španiji. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Jan Oblak je izjemno cenjen v Španiji. FOTO: Reuters

Madrid – Spletna stran španskega športnega dnevnika Marce je spet polna pohval na račun slovenskega reprezentančnega vratarja Jana Oblaka. V članku z naslovom Pet let čudežev pri Atleticu je spomnila bralce, da je minilo pet let, odkar je Škofjeločan debitiral v elitni španski ligi. Pred tem je za svoj madridski klub, h kateremu je prestopil iz Benfice, branil le na pokalnih tekmah in dveh tekmah lige prvakov.

Iz Lizbone v Madrid je Oblak prišel poleti leta 2014, a je moral na svoj prvenstveni debi kar nekaj časa čakati. Na začetku je bil rezerva Miguelu Angelu Moyi, a ko je na prvi tekmi 21. marca 2015 proti Getafeju ohranil mrežo nedotaknjeno (2:0), mesta prvega vratarja ni več izpustil iz rok.

»Že leto pozneje se je njegova ekipa uvrstila v finale lige prvakov, med tem pa je Slovenec delal čudeže na vratih po vsej Evropi.
S štirimi zaporednimi naslovi Zamora, ki jih dobi statistično najboljši vratar španske lige, samo potrjuje, zakaj ga imajo za enega najboljših vratarjev na svetu,« piše Marca.

Komentarji: