Po operaciji ga čaka še kemoterapija

Napadalec nemškega nogometnega prvoligaša Borussie Dortmund Sebastien Haller ima zelo dobre možnosti za okrevanje po odkritju hude bolezni.
Fotografija: Sebastien Haller je poleti okrepil Borussio Dortmund, pred dveam tednoma pa je izvedel, da ima raka na modih. FOTO: Issouf Sanogo/AFP
Odpri galerijo
Sebastien Haller je poleti okrepil Borussio Dortmund, pred dveam tednoma pa je izvedel, da ima raka na modih. FOTO: Issouf Sanogo/AFP

Napadalec nemškega nogometnega prvoligaša Borussie Dortmund Sebastien Haller mora na kemoterapijo, potem ko so odkrili, da ima maligni tumor na modih, je objavil klub.

Osemindvajsetletni Haller je pretekli teden prestal operacijo, po kateri so mu odkrili tumor, histološki pregled pa je pokazal, da bo moral nogometaš na kemoterapijo.

»Sebastien bo dobil najboljše zdravljenje. Možnosti za okrevanje so zelo dobre,« je povedal športni direktor Borussie Sebastian Kehl, ki je dodal, da želijo njegovi družini veliko moči in optimizma.

Haller je kariero začel pri Auxerru, potem je igral za Utrecht, Eintracht, West Ham in Ajax.

V dresu nizozemskega prvaka je na 50 tekmah dosegel 32 golov, to poletje pa je za 35 milijonov evrov prestopil v Dortmund, kjer naj bi zamenjal Norvežana Erlinga Haalanda, ki je šel v Manchester City.

Haller je sicer igral za vse mlajše francoske reprezentance, od leta 2020 pa igra za Slonokoščeno obalo, od koder je njegova mati, in je na 15 tekmah dosegel štiri gole.

Preberite še:

Komentarji: