Po »Schweiniju« še Podolski

Po 12 letih, 129 dvobojih in 48 golih je nemški nogometni napadalec Lukas Podolski končal reprezentančno kariero.

Objavljeno
15. avgust 2016 18.36
FILES-FBL-GER-PODOLSKI
J. P.
J. P.

Ljubljana - Po dvanajstih letih, 129 dvobojih in 48 zadetkih se je nemški nogometni napadalec Lukas Podolski odločil, da dokončno sleče reprezentančno majico. »Selektorja Joachima Löwa sem obvestil, da od danes naprej ne bom več igral za nacionalno selekcijo,« je v poljskih Gliwicah rojeni nogometaš razkril na družbenem omrežju. »Presodil sem, da je napočil čas, da se posvetim drugim stvarem, tudi družini,« je pojasnil 31-letni ostrostrelec.

»Odločitev je bila težka in nehvaležna. Igranje pod državno zastavo mi je bilo vselej zelo pri srcu, so se pa moje prioritete po evropskem prvenstvu zelo spremenile. Vse ima rok trajanja, tudi moje sodelovanje z nemško nogometno zvezo. Ob slovesu med prežemajo zelo močna čustva. Ponosen sem na vse doseženo z izbrano vrsto, teh občutkov, sreče, strasti in ekipnega duha se ne da primerjati z ničemer,« je dodal zdajšnji član Galatasaraya.

Nekdanji igralec Kölna, Bayerna, Arsenala in Interja je reprezentančni vrhunec doživel z zlatim odličjem na predlanskem svetovnem prvenstvu v Braziliji, letos pa je na euru povečini grel klop. »Od poljskega fanta, ki se je kot otrok domala brez vsega, zgolj z žogo pod pazduho, preselil v Nemčijo, do junaka, ki je dvignil pokal svetovnih prvakov. To je več od vsega, o čemer sem kadar koli sanjal,« je še zapisal Podolski, po Bastianu Schweisteigerju še drugi nemški reprezentant, ki se je poslovil po letošnjem evropskem prvenstvu.