Po sedmih sušnih nastopih je Olimpija le zmagala

Ljubljančani so v dvoboju z Domžalami prekinili črni niz v DP.
Fotografija: Nogomet Olimpija Domžale 27.9.2020 Ljubljana Slovenija
[nogomet,Olimpija,Domžale] Foto Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Nogomet Olimpija Domžale 27.9.2020 Ljubljana Slovenija [nogomet,Olimpija,Domžale] Foto Jože Suhadolnik

Ljubljana – Nogometaši Olimpije so v zadnji tekmi 5. kola 1. SNL premagali Domžale s 3:2 (3:1) in prekinili svoj črni niz. Ljubljančani so namreč pričakali dvoboj po sedmih tekmah brez zmage v domači ligi, upoštevajoč še prejšnjo sezono.



Dež, spolzko igrišče in hitra žoga. V Stožicah je bil derbi Ljubljanske kotline prve pol ure dinamičen in učinkovit. Ljubljančani so ga odprli z golom z bele točke, potem ko je Andraž Žinić nerodno ustavljal prodirajočega Endrija Čekičija. Zanesljiv izvajalec enajstmetrovke je bil Đorđe Ivanović, ki je v 19. minuti po lepi podaji Timija Maxa Elšnika z leve strani z glavo zabil gol za drugo vodstvo. Vmes je Janez Pišek izenačil.

Učinkovit uvod je v 28. minuti po podaji iz kota zelo spretno z glavo dosegel še mladi Radivoj Bosić. Toda Olimpija ni zdržala ritma, po znižanju Domžalčanov prek Damjana Vukliševića v 72. minuti je trpela in se z zadnjimi atomi moči ubranila domžalskih napadov. Prvi strelec Domžal Dario Kolobarić je bil najbližje izenačenju, a je izgubil dvoboj iz oči v oči z domačim vratarjem Žigo Frelihom.



Komentarji: