Pod Vezuvom spet veselo, tokrat po zaslugi Bologne, uspešna vrnitev Ibre

Nogometaši milanskega Interja so v 24. kolu italijanske lige v Bologni izgubili z 0:1 ter tako na drugem mestu za vodilnim Napolijem zaostajajo 18 točk.
Fotografija: Zlatan Ibrahimović proslavlja po zadetku Juniorja Messiasa za končnih 2:0. To je bil njegov prvi nastop v sezoni 2022/23, na klopi je sicer sedel že na zadnjih dveh tekmah Milana v serie A. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters
Odpri galerijo
Zlatan Ibrahimović proslavlja po zadetku Juniorja Messiasa za končnih 2:0. To je bil njegov prvi nastop v sezoni 2022/23, na klopi je sicer sedel že na zadnjih dveh tekmah Milana v serie A. FOTO: Daniele Mascolo/Reuters

Bologna, ki nadaljuje odličen niz, saj je na zadnjih šestih tekmah zbrala 13 točk, toliko jih je v tem obdobju vpisal zgolj vodilni Napoli, je prekinila niz Interjeve neporaženosti na zadnjih šestih tekmah v vseh tekmovanjih. Krivec za to je Ricardo Orsolini, ki je dosegel edini zadetek v 76. minuti. Samir Handanović za Inter po presenetljivi priložnosti, ki jo je prvič po oktobru dobil v prejšnjem kolu proti nekdanjemu delodajalcu Udineseju, spet ni branil in je tekmo spremljal s klopi.

Udinese je s Spezio igral 2:2, reprezentant Jaka Bijol je odslužil kazen zaradi rumenih kartonov, drugi član slovenske izbrane vrste v videmski ekipi Sandi Lovrić pa je prispeval asistenco za Videmčane, medtem ko Tio Cipot ni dobil priložnosti v dresu Spezie.

Salernitana Domna Črnigoja, slovenski reprezentančni vezist je igral do 65. minute in dobil rumeni karton, je dosegla pomembno zmago za izognitev mestom, ki vodijo v nižjo ligo. S 3:0 je odpravila Monzo, pri čemer so v drugem polčasu zadeli Lassana Coulibaly, Grigoris Kastanos in Antonio Candreva. Za nameček so gostje v 87. minuti ostali še brez izključenega Giulija Donatija.

Udinese je tokrat gostil Spezio, tekma pa se je končala z 2:2. Pri Videmčanih zaradi kartonov v kadru ni bilo Bijola, zato pa je do 83. minute igral Lovrić, ki je tudi podal za drugi gol videmske zasedbe. Tega je v 55. minuti dosegel Roberto Pereyra. Pred tem je za Udinese v 22. minuti zadel Beto, medtem ko so gosti povedli v šesti minuti, strelec je bil M'Bala Nzola. Ta je v 72. minuti tudi postavil končni izid.

Ibrahimović končno zaigral za Milan

V večernem terminu je za AC Milan po 280 dneh premora zaradi poškodbe in z njo povezanega okrevanja spet zaigral švedski zvezdnik Zlatan Ibrahimović, branilci naslova pa so premagali lombardijskega rivala Atalanto (2:0) po avtogolu Juana Mussa v 25. in zadetku Juniorja Messiasa v 86. minuti. Ibrahimović je ob ovacijah s tribun San Sira vstopil v 74. minuti, ko je zamenjal francoskega napadalca Olivierja Girouda, prvič po septembru pa je med vratnici spet stopil prvi čuvaj mreže rdeče-črnih Mike Maignan.

V soboto so nogometaši Napolija so v gosteh premagali Empoli z 2:0 in so še naprej trdno v vodstvu na lestvici. Znova se je med strelce vpisal z 19 goli najboljši strelec lige Nigerijec Victor Osimhen. Petar Stojanović je za Empoli igral od 68. minute. Na drugi sobotni tekmi je Lecce doma z 0:1 izgubil proti Sassuolu.

V ponedeljek bo Verona igrala proti Fiorentini, Lazio pa proti Sampdorii Martina Turka. Vodstvo slednje, ki se bori za obstanek, je v soboto prejelo resno grožnjo. Neznanci so namreč na sedež kluba dostavili odsekano svinjsko glavo, na škatli pa so zapisali »naslednje glave bodo vaše«. Takšne grožnje v italijanskem nogometu niso novost, saj so leta 2006 športnemu direktorju Palerma poslali kozjo glavo, leta 1999 pa je predsednik Reggine dobil okrvavljeno bikovo glavo.

V torek bosta kolo zaključila obračuna Cremonese – Roma in vedno vroč mestni derbi Juventus – Torino.

Napoli ima po 24 tekmah že 65 točk, sledi Inter s 47, nato pa s tekmo manj Roma, Milan (oba 44 točk), Lazio (42) in Atalanta (41). Bologna je trenutno sedma.

Preberite še:

Komentarji: