Arsenal do lepe prednosti, Chelsea remiziral v Frankfurtu

V polfinalnih dvobojih evropske lige sta Arsenal in Chelsea upravičila vlogo rahlih favoritov, tudi Valencia in Eintracht pa še nista odpisana. 
Fotografija: Nogometašem Arsenala se je zaključek sezone v domačem prvenstvu ponesrečil, vtis so popravili v evropski ligi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Nogometašem Arsenala se je zaključek sezone v domačem prvenstvu ponesrečil, vtis so popravili v evropski ligi. FOTO: Reuters

Na prvih polfinalnih tekmah evropske lige sta si prednost priigrala Arsenal, ki je doma premagal Valencio s 3:1, in Chelsea, ki je v gosteh remiziral z Eintrachtom z 1:1. Strelci so bili na obeh tekmah razpoloženi predvsem v prvem polčasu, tekma pa se je za Arsenal vnovič zelo slabo začela. 

Valencio je v vodstvo že v 11. minuti s strelom z glavo popeljal Diakhaby in navijači Arsenala so se že zbali, da se obeta nova katastrofa, kakršnih je bilo v zadnjem mesecu precej. Topničarji so se vendarle zbrali, Alexandre Lacazette je z dvema zadetkoma v razmaku osmih minut izid še v prvem polčasu spreobrnil, piko na i zmagi in lepi prednosti Arsenala pred povratno tekmo pa je tik pred koncem rednega dela srečanja dodal Pierre-Emerick Aubameyang. 

V Frankfurtu je imel Chelsea na terenu veliko premoč, razmerje v strelih je bilo na koncu kar 16:5, vseeno pa je po zaslugi novega zadetka Luke Jovića povedel Eintracht. Tik pred koncem prvega polčasa je izenačil Pedro, v drugem se izid ni več spremenil in Chelsea se v London vrača s prednostjo zadetka v gosteh, srečanje pa ostaja povsem odprto. 

Luka Jović je v tej sezoni neustavljiv. FOTO: Reuters
Luka Jović je v tej sezoni neustavljiv. FOTO: Reuters

 

POTEK TEKME:


V severnem Londonu se je tekma za navijače Arsenala začela zelo slabo, po podaji Rodriga z glavo je žogo z neposredne bližine v mrežo Arsenala pospravil Diakhaby in Valencia je povedla z 1:0. Arsenal je odgovoril v 18. minuti, ko sta odlično akcijo izvedla Alexandre Lacazette in Pierre-Emerick Aubameyang. Gabonec je po podaji Francoza stekel v protinapad, izigral obrambo in zaposlil Lacazetta, ki je žogo le še pospravil v prazno mrežo in rezultat na štadionu Emirates je izenačen. Osem minut kasneje je Lacazette zadel še enkrat, Arsenal je povedel z 2:1 in navijači Topničarjev so precej bolje razpoloženi kot na začetku tekme.

Dobre volje so tudi navijači Eintrachta, ki je v Frankfurtu z 1:0 povedel proti Chelseaju, zadel je Luka Jović. Modri iz Londona so izenačili tik pred iztekom prvega dela, ko je po podaji Rubena Loftusa-Cheeka v 45. minuti zadel Pedro in polčas v Frankfurtu se je končal z 1:1. 

Arsenal je do lepe prednosti s 3:1 prišel tik pred iztekom rednega dela igralnega časa, ko je po nevarni podaji Seada Kolašinca žogo v mrežo iz neposredne bližine pospravil Aubameyang in Arsenal si je priigral prednost dveh zadetkov pred povratno tekmo v Valencii. 

Komentarji: