Policija ustavila preiskavo proti Neymarju

Policija je zaradi pomanjkanja dokazov opustila preiskavo domnevnega posilstva nogometnega zvezdnika Neymarja. 
Fotografija: Neymar je nedolžnost dokazoval tudi z videoposnetkom korespondence z dekletom, ki ga bremeni posilstva. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Neymar je nedolžnost dokazoval tudi z videoposnetkom korespondence z dekletom, ki ga bremeni posilstva. FOTO: AFP

Brazilska policija je končala preiskavo domnevnega posilstva, katerega je bil osumljen najdražji nogometaš vseh časov, Brazilec Neymar. Brazilski portal G1 je danes poročal, da je glavna preiskovalka Juliana Lopes Bussacos pretehtala obtožbe proti 27-letnemu zvezdniku in se odločila, da preiskavo ustavi, še poroča novičarski portal.

Manekenka Najila Trindade je Neymarja, zvezdnika francoskega PSG, obtožila, da jo je 15. maja v luksuznem pariškem hotelu v vinjenem stanju prisilil v spolni odnos z »uporabo fizične sile«. Neymar je vse obtožbe odločno zanikal. Državno tožilstvo v São Paulu ima zdaj 15 dni časa, da se odloči, kako nadaljevati. Še vedno lahko v nasprotju s priporočili policije Neymarja obtoži posilstva, zapre primer ali pa zahteva nadaljnjo preiskavo. Končno odločitev glede primera bo sprejel sodnik.

Neymar. FOTO: Reuters
Neymar. FOTO: Reuters


Grda afera, ki je zadnje tedne zavzela naslovnice nad nogometom navdušene države, je zasenčila priprave Brazilcev na južnoameriško prvenstvo Copa America. Gostitelji so nato tudi osvojili turnir brez svojega »največjega« igralca, ki se je poškodoval na prijateljski tekmi pred začetkom Cope Americe.

Olje na ogenj je prilil Neymar sam, ko je 2. junija v sedemminutnem videoposnetku na instagramu objavil vso zasebno korespondenco z Najilo Trindade in razkril, da je bil obtožen posilstva. V poskusu, da bi dokazal, da je nedolžen, je javno objavil njuno dopisovanje. Namen razkritja sporočil je bil, da je omenjena ženska tudi po domnevnem posilstvu z Neymarjem prijateljsko klepetala in si z njim izmenjevala sporočila. Vendar pa je Neymar z javno objavo brez njenega soglasja prekršil brazilski zakon in pravico do zasebnosti.



Policija je Neymarja zaslišala glede objave sporočil, prišel je tudi na zaslišanje v São Paulo, kjer je Trindadejeva konec maja vložila obtožbe. Ko se je saga nadaljevala, je policija proti Trdadejevi vložila tožbo zaradi obrekovanja, saj je namignila, da je policija podkupljena, a so jo njeni odvetniki hitro zavrgli.

Neymar si želi zapustiti PSG, povezovali so ga s povratkom k Barceloni, a je vprašanje, ali si Katalonci njegov prihod lahko privoščijo. FOTO: AFP
Neymar si želi zapustiti PSG, povezovali so ga s povratkom k Barceloni, a je vprašanje, ali si Katalonci njegov prihod lahko privoščijo. FOTO: AFP


Kljub resnosti obtožb pa raziskave javnega mnenja v Braziliji kažejo, da večina verjame Neymarju. Neymar ima sicer pogodbo s PSG do leta 2022, a z različnimi, tudi neposrečenimi potezami poskuša francoski klub prisiliti k prodaji. Pred dvema letoma je napadalec za rekordnih 222 milijonov evrov zamenjal Barcelono za PSG.

Komentarji: