»Položaj v ZDA je podoben razmeram, kakršne smo spremljali v Italiji«

Zanimivo razmišljanje Alessandra del Piera, nekdanjega zvezdnika Juventusa in italijanske nogometne reprezentance.

Objavljeno
12. april 2020 13.15
Posodobljeno
12. april 2020 13.15
Alessandro Del Piero še danes sodi med najbolj priljubljene nogometaše v zgodovini Juventusa. FOTO: Reuters
»Ne moremo se več skrivati, vsi namreč doživljamo nekaj, kar nas bo zaznamovalo in spremenilo za vselej. Osredotočiti se moramo na sedanjost, o poslovnih vizijah in ustvarjanju posla bomo razmišljali pozneje. Položaj v ZDA je zelo podoben razmeram, kakršne smo spremljali več tednov prej v Italiji. Najprej je šlo za splošno podcenjevanje, nato živčnost in zmedenost, zdaj pa strah, toda tudi zavedanje o dejanjih, ki jih moramo spremeniti, in občutku za odgovornost,« je v pogovoru za dnevnik Gazzetta dello Sport ponudil zanimivo razmišljanje Alessandro del Piero, nekdanji zvezdnik Juventusa in italijanske nogometne reprezentance, pred dvema letoma tudi prvi zvezdnik dobrodelnega turnirja v Biljah.

 

Italijansko prvenstvo naj bi nadaljevali 31. maja, nogometaši naj bi se začeli pripravljati na vrnitev takoj po 3. maju, ko italijanska vlada predvideva odpravo karantene v določenih območjih in ob upoštevanju znanih preventivnih ukrepov. Bitka za »scudetto« je seveda povsem odprta, saj Lazio zaostaja le točko za vodilnim Juventusom.
​​

Juventus ali Lazio? Ključen bo značaj nogometašev po krizi


image
Alessandro Del Piero se je 1. septembra 2018 udeležil tudi dobrodelnega spektakla v Biljah. FOTO: Leon Vidic

 
»Težko je karkoli napovedati, saj ne vemo niti tega, kaj bo sledilo čez teden dni in se podajamo v neznane vode. Kar zadeva boj za prvaka – tega bi znal odločiti nabor različnih dejavnikov. Juventus gotovo premore največ kakovostnih nogometašev, toda morda bo še bolj pomembno, kdo premore v moštvu dovolj igralcev z ustreznim značajem, ki jim psihološko ne bo prišla do živega niti ta trdovratna kriza s samoizolacijo,« je prepričan Del Piero, ki se zaveda dejstva, da je tudi z nogometom povezanih ogromno ljudi: »Zdaj imamo dovolj časa za temeljit razmislek, kako naprej, morda moram pritisniti tipko za 'reset'. Kar zadeva italijanski nogomet: dobro je, da se približamo šovu, kakršnega poznamo v Ameriki, toda ohraniti moramo svoje značilnosti in tekmovalnost.«