Pomembne točke za Atalanto

Pri moštvu iz Bergama vnovič ni bilo Josipa Iličića, za Parmo je celo tekmo igral Jasmin Kurtić.

Objavljeno
28. julij 2020 22.57
Posodobljeno
28. julij 2020 22.57
Jasmin Kurtić (levo) je takole sinoči poskusil ustaviti Atalantinega Kolumbijca Duvana Zapato. FOTO:: Miguel Medina / AFP
STA
STA
Parma - Nogometaši Atalante so v 37., predzadnjem, kolu italijanskega prvenstva na gostovanju pri Parmi, za katero je Slovenec Jasmin Kurtić odigral celo tekmo, zmagali z 2:1, potem ko so ob polčasu zaostajali z 0:1. Josipa Iličića zaradi okrevanja po poškodbi tudi tokrat ni bilo v postavi Atalante, ki pa se je zdaj prebila na drugo mesto prvenstvene lestvice.

Za domače vodstvo je v 43. minuti poskrbel Dejan Kulusevski, gostje so do zasuka prišli v zadnjih dvajsetih minutah igre. Najprej je s prostega strela v 70. minuti izenačil Ruslan Malinovskij, končni izid je v 84. minuti postavil Alejandro Gomez.

Atalanta se je po novih treh točkah in tej tekmi vsaj začasno v boju z Interjem prebila na drugo mesto z 78 točkami. Parma ostaja na 11. mestu serie A.

Novi-stari italijanski prvak Juventus bo predzadnjo tekmo prvenstva, ki ga je prekinila pandemija novega koronavirusa, igral v sredo pri Cagliariju Valterja Birse.