Pomembne točke za Atalanto

Pri moštvu iz Bergama vnovič ni bilo Josipa Iličića, za Parmo je celo tekmo igral Jasmin Kurtić.
Fotografija: Jasmin Kurtić (levo) je takole sinoči poskusil ustaviti Atalantinega Kolumbijca Duvana Zapato. FOTO:: Miguel Medina / AFP
Odpri galerijo
Jasmin Kurtić (levo) je takole sinoči poskusil ustaviti Atalantinega Kolumbijca Duvana Zapato. FOTO:: Miguel Medina / AFP

Nogometaši Atalante so v 37., predzadnjem, kolu italijanskega prvenstva na gostovanju pri Parmi, za katero je Slovenec Jasmin Kurtić odigral celo tekmo, zmagali z 2:1, potem ko so ob polčasu zaostajali z 0:1. Josipa Iličića zaradi okrevanja po poškodbi tudi tokrat ni bilo v postavi Atalante, ki pa se je zdaj prebila na drugo mesto prvenstvene lestvice.

Za domače vodstvo je v 43. minuti poskrbel Dejan Kulusevski, gostje so do zasuka prišli v zadnjih dvajsetih minutah igre. Najprej je s prostega strela v 70. minuti izenačil Ruslan Malinovskij, končni izid je v 84. minuti postavil Alejandro Gomez.

Atalanta se je po novih treh točkah in tej tekmi vsaj začasno v boju z Interjem prebila na drugo mesto z 78 točkami. Parma ostaja na 11. mestu serie A.

Novi-stari italijanski prvak Juventus bo predzadnjo tekmo prvenstva, ki ga je prekinila pandemija novega koronavirusa, igral v sredo pri Cagliariju Valterja Birse.



Preberite še:

Komentarji: