Poraz z Rijeko s klopi Dinama odnesel Damirja Krznarja

Neuspeh v četrtfinalu pokalnega tekmovanja je bil usoden za trenerja zagrebškega Dinama Damirja Krznarja, ki je odstopil s položaja.
Fotografija: Damir Krznar (na fotografiji) je še v minuli sezoni takoj po prihodu na položaj zabeležil nekaj odmevnih rezultatov, denimo zmago nad Tottenhamom s 3:0 v evropski ligi. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters
Odpri galerijo
Damir Krznar (na fotografiji) je še v minuli sezoni takoj po prihodu na položaj zabeležil nekaj odmevnih rezultatov, denimo zmago nad Tottenhamom s 3:0 v evropski ligi. FOTO: Leonhard Foeger/Reuters

Dinamo Zagreb, hrvaški nogometni prvak, letos ne blesti. Na prvenstveni lestvici je trenutno na tretjem mestu, v sredo pa je izpadel v četrtfinalu hrvaškega pokala, s 3:1 ga je v Zagrebu premagala Rijeka. Poraz je bil usoden za trenerja Zagrebčanov, Damirja Krznarja, ki naj bi sam odstopil, je poročal portal 24sata.

Dinamo že konec tedna čaka derbi hrvaškega prvenstva s Hajdukom, naslednji teden pa bo v evropski ligi v Londonu igral tekmo z West Hamom, obračun bo odločal, ali se bo uvrstil v izločilne boje evropske ali konferenčne lige.

Že nekaj časa se kot kandidat za zagrebško klop pojavlja selektor slovenske reprezentance Matjaž Kek. Za Rijeko je vso tekmo odigral vezist slovenske izbrane vrste Adam Gnezda Čerin, Haris Vučkić je odigral slabih 30 minut drugega polčasa.

Rečani so povedli z golom Jorgeja Obregona v 27. minuti, že v enem naslednjih napadov je na 2:0 povišal Josip Drmić. Marko Tolić je v 73. minuti obudil upanje po izenačenju, ki pa ga je globoko v sodnikovem podaljšku pogasil Robert Murić z golom za končnih 3:1.

Preberite še:

Komentarji: